Conectează-te cu natura și darurile ei cu un dulce INEDIT de la Melinis

În ultima vreme și mai ales după debutul pandemiei, am conștientizat parcă mai mult importanța pe care trebuie să o acordăm mediului în care trăim, prin grija și conectarea cu natura. Încerc cât este posibil, să consum responsabil, să reduc risipa alimentară, să cumpăr lucruri reutilizabile sau deja reciclate, să merg mai mult pe jos, să consum de la producătorii locali sau de la cei din România pentru a susține economia națională și să consum mai mult produse sezoniere pentru a mă bucura de roadele naturii la maxim și pentru a încuraja un mediu sustenabil.

Cum te conectezi cu natura prin alimentație?

În ceea ce privește conectarea cu natura, un aspect foarte important este și alimentația. Încerc pe cât posibil să caut produse care au pe etichetă ingrediente naturale și care să fie cât mai puțin procesate. Recent, am descoperit produse originale, de care nu mai auzisem până acum, din categoria Dulciuri naturale și anume produsele de la Melinis.

Tu ai auzit până acum de termenul melinis ?

Ei bine, eu nu știam de acest cuvânt până am descoperit produsele Melinis. Mi se pare foarte interesantă denumirea, vine din latinescu mel care înseamnă miere și niș, forma prescurtată a râului Nișcov din satul în care se produc aceste produse. Concret, melinisurile sunt produse dulci naturale, formate din miere de salcâm, petale de trandafiri și fructe crude precum vișine, gutui, prune, cătină, mere, pere, afine, zmeură.

Personal, mi-ar plăcea să încerc melinisul de cătină întrucât, mai ales în perioada pe care o traversăm, avem nevoie să ne creștem imunitatea, iar cătina are aceste proprietăți de stimulare a imunității.

Totodată, aș încerca și melinisul de gutui, deja îmi imaginez ce delicatesă este, ce parfum și ce culori superbe are, în acord cu această toamnă frumoasă.

De ce să consumi produse de la Melinis ?

 • fac parte din categoria slow-food
 • proprietățile produselor se păstrează foarte bine, combinarea mierii cu fructele și petalele de trandafiri se face la temperaturi sub 35˚C, ceea ce reprezintă o metodă unică de preparare
 • sunt realizate în totalitate din ingrediente naturale, ceea ce întărește ideea de conectare cu natura
 • sunt neprocesate și nerafinate industrial
 • sunt o alternativă la dulciurile cu zahăr

Așadar, mă bucur că am descoperit produsele de la Melinis și este de încurajat conceptul care reunește grija față de mediul înconjurător, conectarea cu natura, savoarea produselor, unicitatea lor.

Puteți să încurajați produsele Melinis de la Buzău, apreciind pagina de Facebook sau urmărind pagina de Instagram și de asemenea, cumpărând cu încredere aceste produse naturale.

Tu ce dulciuri asociezi cu toamna colorată și bogată?

 

Acest articol a fost scris în cadrul concursului SuperBlog 2020.

 

Sursă imagini:

Melinis

 

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

Articole recomandate

17 comentarii

 1. Eu am varianta cu trandafir si o pastrez pentru zilele friguroase, va fi un adevarat rasfat.

  1. Ce frumos, tu deja ai achiziționat de la ei <3

 2. Daca ma gandesc bine, parca tot mierea as asocia-o cu toamna, prin culoarea ei superba… altfel, prajiturile cu mere parfumate si dulci 🙂

  1. Da, mie mi se pare originala ideea lor ca au combinat mierea si cu fructe de toamna, suna fain tare. Daaa, eu ador merele coapte si tartele rustice cu mere sau pere. <3

 3. E prima data cand au de Melinis si deja m-ai facut curioasa.

  1. yep, si eu am fost bucuroasa sa ii descopar. 🙂

 4. Arata absolut delicios!! Nu stiam de Melinis, dar imi ploua deja in gura dupa ce am vazut pozele tale!!

 5. E prima data cand aud de Melinis. O sa cercetez si eu mai atent, ca parca niste miere tare mi-ar fi de folos.

 6. E prima oara cand aud de conceptul de melinis, dar cu siguranta e delicios. Mierea si fructele sunt o asociere tare inspirata.

 7. O idee tare faina a lor! Chiar sunt curioasa de gustul acestor preparate!

 8. Sinceră să fiu, recent i-am descoperit și eu și sunt foarte tentată să le încerc produsele. Aș vrea pentru început melinișul de cătină și pe cel de trandafir.

  1. Da, sună foarte bine și cel de trandafir. <3

 9. Despre catina si beneficiile acesteia am tot auzit, dar despre melinis nu

 10. Nu am auzit pana acuma de Melinis. E interesant! Dar e si foarte sanatos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *