Film

Coco, animația care te face să vezi dintr-o perspectivă colorată lumea de dincolo

Coco (2017), filmul care a câștigat anul acesta Oscarul pentru cel mai bun film de animație și cel mai bun cântec original merită văzut pentru scenografie, pentru coloana sonoră, pentru personajele pe care ajungi să le îndrăgești și pentru multe alte motive. Însă, cel mai important, filmul arată într-un mod original, lumea de dincolo, reușind să ne facă să privim mai optimist viața, transmițându-ne faptul că noi trăim atâta timp cât va fi cineva care să-și amintească de noi, astfel încât suntem convinși la sfârșit că există o legătură clară între lumea de aici și cea de dincolo.

Despre ce este vorba în filmul Coco?

Filmul, o producție Pixar, pornește prin a arăta destinul familiei lui Miguel (Anthony Gonzalez), a cărui stră-străbunic și-a părăsit familia, lăsând-o pe soția și pe fiica acestuia, Coco, să trăiască și să se descurce singure pentru ca el să se dedice muzicii. De atunci, această familie respinge tot ceea ce ține de muzică, ocupându-se doar de fabricarea de papuci. Lucurile se schimbă când Miguel, băiatul cel mic din familie, dezvoltă, pe ascuns, o adevărată pasiune pentru muzică și mai ales pentru Ernesto de la Cruz.

În ciuda restricțiilor familiei sale, Miguel merge la concursul de talente organizat cu ocazia Zilei Morților (Dia de los Muertos) pentru a-și demonstra talentul. Ceea ce îi frânge inima este faptul că familia sa îi distruge chitara. Însă, urmând sfatul lui Ernesto de la Cruz, acela de a-și urma visele, Miguel decide să fure o chitară, moment în care este transportat spre Tărâmul Morților, acolo unde trebuie să își convingă familia până la răsărit să îi dea binecuvântarea pentru a se întoarce spre Ținutul celor Vii, cu permisiunea de a-și urma pasiunea pentru muzică.

Odată ajuns în lumea de dincolo, suntem frapați de spiritele care trăiesc acolo, urmându-și cursul firesc, căci și aceștia participă la spectacole, își practică meseriile de muzicieni sau polițiști.

Filmul țese o poveste plină de mister, căci în Ținutul celor Morți, Miguel îl întâlnește pe Ernesto de la Cruz, despre care crede că este stră-străbunicul său, dar totodată își înfruntă familia, aducându-i pe drumul spre iertarea celui care i-a părăsit.

Urmează o aventură în acest tărâm magic, în care fiecare personaj arată ca un schelet, dar cu un machiaj care le scoate în evidență ochii, în care dragonii există și un tărâm în care Miguel poate înota într-o piscină în formă de chitară, dar este mai ales locul în care băiatul își manifestă talentul, exprimându-se spontan și vesel pe scenă, reușind să încânte publicul.

Părerea mea despre filmul Coco

Deși în engleză, filmul îmbină foarte frumos tradiția mexicană cu elementele supranaturale, dând acestei producții culoare, muzicalitate și magie, iar cântecele sunt cele care sudează firul poveștii atât de minunat. Recuerdame, Poco Loco sau La Llorona sunt unele din melodiile care te emoționează și te transportă pe un tărâm de basm.

În regia lui Adrian Molina și Lee Unkrich, filmul ne vorbește într-un mod emoționant și original despre familie, despre legăturile puternice dintre membrii familiei, despre iertare și iubire. Privind personajele, veți fi înduioșați cu siguranță de străbunica Coco, o bătrânică zâmbitoare, cu un chip blând și de legătura specială a acesteia cu Miguel care o iubește și care o înveselește în ciuda episoadelor sale de amnezie. Totodată, întâlnirea dintre stră-străbunic și femeia iubită este o scenă plină de emoție și care ne face să zâmbim până la urmă.

Într-un final, Coco este filmul care te face să râzi, să privești mai senin viața și lumea de dincolo prin legăturile care se construiesc atât de firesc între aceste două lumi. Deși Miguel pășește în lumea întunecată a celor de dincolo, putem afirma, însă, că această lume este una însorită și că filmul propune ca viziune o sărbătoare a vieții, a lumii de aici și a celei de dincolo.

Trailer-ul filmului Coco poate fi văzut aici.

Sursă imagine:

Cinemagia

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *