Carte

Cele mai frumoase coperți din biblioteca mea

De obicei, atunci când aleg să cumpăr/să citesc o carte, citesc înainte recenzia cărții pentru că mai întâi de toate, este important subiectul. Însă, nu neg faptul că mă îmbie să cumpăr cărți atunci când acestea au și o copertă captivantă. Astfel, ambele lucruri sunt importante, atât coperta, cât și subiectul.

Iată unele dintre coperțile cele mai frumoase din biblioteca mea:

 • M. L. Stedman, Lumina dintre oceane

 • Oscar Emmanuel Schmitt, Oscar și Tanti Roz

 • Orhan Pamuk, Zăpada

 • Mihail Drumeș, Invitația la vals

 • Dominique Loreau, Arta simplității
Sursă imagine: Goodreads
 • D. Jefferies, Soția plantatorului de ceai

 • Dr. Vasi Rădulescu, Dragă inimă
Sursă imagine: Goodreads
 • David Grossman, Cartea de gramatică interioară

 • Care Santos, Poftă de ciocolată
Sursă imagine: Goodreads
 • J.M. Coetzee, În inima țării

 • Nicolas Barreau, Cafeneaua micilor miracole

 • Mihaela Ioana, O emoție, o poveste

 • Gabriel Garcia Marquez, Todos los cuentos

 • Jacques Salomé, Ce-ar fi dacă ne-am inventa propria viață?

Iar voi? Ce cărți cu coperți frumoase aveți?

 

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

9 comentarii

 1. Singura pe care o am si eu si am citit-o este Oscar si tanti Roz. Super frumoasa cartea, mi-a placut ca a reusit sa scoata pozitivul dintr-o situatie total negativa. 🙂

  1. Asa e, minunata si inteleapta carte 🙂

 2. ”Cartea de gramatică interioară” o am și eu. Exact aceeași copertă. Îmi place și cea a cărții ”Arta simplității”.

 3. Ciudin Aurelia spune:

  ,,Lumina dintre oceane” este una dintre cărțile mele preferate. Povestea este una profunda. Fiecare pagina a acestei cărți a stârnit in mine un amalgam de emotii, de trăiri contradictorii. Pana la final, am incercat sa imi dau seama daca ar fi fost cumva posibil ca nimeni sa nu sufere. As fi vrut sa gasesc un alt final. Dar nu…viata noastra este despre decizii, compromis, asumare, iubire, jertfa si iertare. O carte ce merita citită.

  1. Aura, mulțumesc mult pentru comentariu! <3 Ce frumos ai spus, într-adevăr, e foarte profundă și emoționantă, aș reciti-o 🙂 Merită văzut și filmul.

 4. Ciudin Aurelia spune:

  O altă carte ale cărei coperți sunt frumoase, este ,,Mândrie și prejudecata” a lui Jane Austin. O carte in care redescoperim simplitatea si candoarea iubirii.

  1. Așa e, altă carte pe care o ador.

 5. Ciudin Aurelia spune:

  ,,Soția plantatorului de ceai”, o altă poveste care mi-a atins sufletul, in cele mai ascunse colturi. Recunosc ca primele pagini nu m-au convins. Dar detalii discrete, strecurate cu iscusință de autor, m-au făcut să dau pagina dupa pagina. Imi amintesc si acum, diminețile friguroase din iarna in care am citit-o, cum cu spatele lipit de calorifer, în aroma cafelei, asteptam cu sufletul la gura, intriga, care a fost surprinzătoare. O poveste despre cum povara secretelor, a prejudecăților, a neincrederii, fricii si a culpei apăsătoare, ne poate schimba bunul curs al existenței. Merita citită.

  1. Bine spus, Aura, ai surprins multe senzatii si profunzimea cărții asa de frumos ❤️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *