lucruri interesante 7
Lifestyle

Câteva lucruri interesante din această săptămână (7)

 • M-am bucurat de Crăciun

Well, a trecut și Crăciunul, o perioadă care îmi aduce aminte în special de copilărie fiindcă atunci simțeam cel mai autentic această sărbătoare. Mă bucuram foarte tare de fulgii de nea, de săniuș, de colinde. Îmi plăcea să alunec pe fiecare ghețuș pe care îl întâlneam în cale, ținându-mă strâns de mâneca tatălui meu. Mâncam multe dulciuri și mai ales bomboanele din brad a căror ambalaje le împachetam la loc pentru a ascunde că iar am mâncat aproape tot ce era dulce prin casă.

Crăciunul, anul ăsta, a fost presărat cu câteva momente frumoase: am primit colindători, am pregătit masa de Crăciun. Am stat iar hipnotizată lângă luminițele din brad (ca în fiecare an). Mai mult, m-am bucurat de sărbătoare, de prezența celor dragi fiindcă asta contează până la urmă, să fii înconjurat de oameni alături de care să îți construiești amintiri memorabile și pline de zâmbete, pace, prietenie…și într-un final, contează să păstrezi o bucățică de Crăciun mereu cu tine.

 • Am văzut un videoclip atât de frumos cu trandafiri din Kenya

Pentru că iubesc florile, nu avea cum să nu-mi placă acest videoclip superb despre producția de trandafiri din Kenya de la Sian Roses pe care l-am văzut zilele astea. Trandafirii produși sunt de înaltă calitate. Cei de la Sian Roses sunt atenți cu angajații, cu mediul. Producția ajunge în state ca Suedia, Franța, Italia, Marea Britanie, Olanda, Germania, SUA, Dubai și Australia.

E un videoclip foarte frumos, am fost fascinată de varietatea, delicatețea trandafirilor și de modul de ambalare, de felul în care sunt îngrijiți:

 • Am terminat de citit Gog (Giovanni Papini)

Mi-a plăcut mult un citat din carte:

Dar poți tăcea numai față de cei pe care-i cunoști de mult timp și pe care-i iubești.

Giovanni Papini, Gog

 • Am descoperit muzica lui Jack Savoretti

Fighting like enemies

Out on the battlefield of love

Fixing a broken dream

I can’t get no sleep no more

Jack Savoretti, Sleep no more

Pe Jack Savoretti l-am descoperit de curând, odată cu lansarea noului său album, Sleep no more. De origine italian, el cântă, în mare parte, în limba engleză, având succes prin melodiile exprimate într-un mod atât de poetic, prin look-ul său simplu și catchy, prin vocea lui matură, puțin răgușită dar și caldă în același timp.

Written in Stars (2015) a fost albumul prin care s-a făcut cunoscut și a reprezentat punctul care l-a dus spre turnee în mai multe colțuri ale lumii.

În cel mai recent album al său, Jack Savoretti cântă despre felurite iubiri care sunt prezentate evolutiv. Iubiri de care avem disperată nevoie sau iubiri care se năruie, care devin fade, care te țin treaz până târziu. Într-un final, iubiri asumate și împlinite, care se concretizează în viața de familie alături de soție și copii.

Din albumul său mi-au plăcut cel mai mult piesele Sleep no more, Deep waters, When we were lovers, Start living in the moment, Lullaby loving.

Sleep no more, Jack Savoretti

Îmi place muzica lui. Mă pătrunde de emoție, mă liniștește și are acel ceva care fascinează. Sleep no more este un album pe care îl poți asculta până noaptea târziu, într-un moment în care ești melancolic și ai nevoie să rezonezi cu o poveste sau este un album potrivit chiar pentru o zi în care vrei pur și simplu să te relaxezi și să auzi o voce plină de liniște.

În rest, vă doresc un An Nou cu multă sănătate, reușite frumoase și oameni dragi și sinceri alături de voi! Un An Nou fericit! 

Surse:

 1. Website oficial Jack Savoretti
 2. Giovanni Papini, Gog, Iași, Editura Polirom, 2012
 3. Sursă imagine copertă: Pexels

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

2 comentarii

 1. 1. La multi ani! Stii de ce mi-ai amintit cand am citit paragraful despre Craciun? Despre cum mancam turturii de gheata de pe case :)))

  2. Ma pun sa citesc Gog.

  1. -Oaaau, ce copil năstrușnic :))))

   -E o carte care chiar merită citită, din punctul meu de vedere. 🙂

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *