lucruri interesante 14
Lifestyle

Câteva lucruri interesante din această săptămână (14)

E frumos că a ieșit din nou soarele, că ne bucurăm de o trecere de la primăvară la vară în care soarele ne însoțeste pretutindeni.

Am citit și văzut în această săptămână lucruri interesante, cum ar fi:

  • Acest proiect organizat cu ocazia zilei librarilor

Mi-a atras atenția prin faptul că își propune să ne semnaleze scăderea numărului de cititori care cumpără cărți în detrimentul e-bookurilor. Mi s-a părut foarte simpatic că unele librării (din Belgia, Franța, Elveția, Luxemburg) oferă clienților lor un trandafir și o carte numita L’Homme-Livre. În această carte, apar portrete ale 31 de editori în alb și negru, iar în dreptul fotografiilor acestora, apar descrieri ale unor cărți care le-au plăcut.

Ideea este inspirată din tradiția catalană, de la sărbătoarea Sant Jordi, cu ocazia căreia oamenii își dăruiesc cărți pe 23 aprilie, descoperind sau redescoperind astfel magia literaturii.

Fotograful este cunoscut pentru instantaneul cu James Dean in ploaie, dar și pentru portretele altor staruri de la Hollywood. Mi-au plăcut foarte tare, pentru că exprimă delicatețe și frumusețe. Pentru Dennis Stock, era o adevărată mândrie să primească laude privind fotografiile sale cu flori. Cu precădere atunci când i se spunea că acestea seamănă cu picturile. Fotografiile erau realizate în stilul tablourilor lui Monet.

Nu pot să spun decât că și eu iubesc florile.

  • Am fost în Grădina Botanică din Iași

Aici este o explozie de culoare odată cu venirea primăverii. Am admirat cireșii înfloriți, liliacul și lalelele. Detașare completă față de tumultul cotidian. Primăvara e anotimpul meu preferat și este mereu pentru mine o bucurie să văd copaci înfloriți, soarele care își arată razele timide…Mă înveselește să văd atâta lumină și frumusețe în jur.

liliac botanica iasi

Voi? Ce lucruri interesante ați descoperit în această săptămână?

Surse:

Libraires.be

El Pais Semanal

Domeischel Gallery

Focus Vif

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

2 comentarii

  1. Ce frumosi sunt copacii!!

    1. Daaa, geniali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *