Lifestyle

Câteva lucruri din această săptămână (10)

Hey, there! 🙂

Săptămâna asta a trecut atât de repede, a fost sufocantă de-a dreptul, zilele de vară își spun cuvântul. Însă, am descoperit câteva lucruri interesante pe care le voi împărți cu voi:

-Dacă cunoașteți limba franceză și iubiți literatura, atunci vă invit să vizitați site-ul acesta: Pitche moi un classique : aici găsiți recomandări de cărți clasice, trebuie să apăsați pe butonul Pitcher un classique și va apărea o scurtă prezentare a cărții respective. Caracterul inedit al siteul stă în faptul că această prezentare este una modernă, cu trimiteri la seriale din zilele noastre, iar cuvintele sunt din vocabularul nostru familiar. De exemplu, Sherlock Holmes este văzut ca un „badass”, Contele de Monte Cristo este asociat cu Prison Break, iar Madame Bovary cu o Desperate Housewife care a citit prea mult din 50 Shades of Grey (funny, isn’t it?). Chiar dacă pentru unii dintre noi, clasicii ne-ar putea părea ușor plictisitori fiindcă au apărut atâtea cărți interesante scrise de autori contemporani, totuși cărțile clasice rămân cărți de reper care tratează subiecte la fel de actuale. Trebuie doar să vrem să le descoperim.

Fotografiile astea  ale Irinei Nedyalkova surprind un cuplu în vârstă la marginea mării, alături de pescăruși. Ne arată cum iubirea, cu frumusețea ei, nu are granițe de vârstă. Fotografiile delicate și cu un puternic simț artistic m-au emoționat și mi-au topit inima.

-Am mers la Mănăstirea Galata din Iași, este o atmosferă liniștită acolo, glasurile maicilor sunt minunate, iar locul este umbros, cu o priveliște superbă.

-În sfârșit, iată niște lucruri de vară simpatice cu care ne putem delecta într-o zi de weekend: o carte frumoasă, o agendă în care să putem scrie ceva interesant și mult pepene galben.

dav

Să aveți o săptămână ușoară!
Surse:

1.Pitche moi un classique

2. Bored Panda , Fotografii realizate de Irina Nedyalkova

 

 

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

2 comentarii

  1. Ce faine sunt fotografiile!!!!

    1. Mulțumesc 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *