Câteva idei de amenajare baie cu rame foto sau tablouri

amenajare baie

De regulă, baia este văzută drept un spațiu care nu lasă foarte mult loc de imaginație. Pe deasupra, din cauza umidității și a spațiului, este uneori greu să găsim mobilă adaptată sau elemente de decor potrivite. În realitate însă, baia poate fi un loc pe care îl putem decora într-un mod destul de original și rafinat.

În acest articol, fiind inspirată de Casa cu Rame, m-am gândit să îți dau câteva idei de amenajare baie cu rame foto, astfel încât rezultatul să fie unul uimitor pentru tine.

Iată deci 8 idei de amenajare baie cu rame foto sau tablouri:

 • O fotografie sau un tablou cu tematică marină

Un astfel de tablou sau o fotografie cu un peisaj marin, cu nuanțe de albastru deschis va conferi o atmosferă de calm în baie. Pentru o ambianță marină în toată baia, alege nuanțe de albastru și alb. Include totodată elemente de decor precum scoici sau corali, de exemplu.

amenajare baie

 • Imagini asortate cu ramele foto și cu cadrul de oglindă

Acestea vor ajuta la crearea unui efect uniform și armonios. De exemplu, ramele din lemn, asortate cu cadrul de oglindă tot din lemn și imaginile în aceeași nuanță sunt foarte elegante și se potrivesc foarte bine.

amenajare baie lemn

 • Amenajare baie cu un tablou mare deasupra căzii

Pentru un aspect cât mai curat, simplu, fără prea multe elemente de decor, plasează un tablou mare deasupra căzii. Acesta va fi suficient pentru a decora baia. Poți să conferi un aspect mai modern dacă integrezi și un sistem de iluminat modern și faianță și gresie cât mai simple.

baie tablou

amenajare baie tablou

 • Amenajare baie cu o ramă foto de lemn într-o baie cu mobilă preponderent din lemn

Pentru un aspect cât mai natural, alege o ramă foto de lemn care să se potrivească cu mobila din lemn, ca în exemplul din imagine.

Alege pereți sau faianță albe pentru a scoate în evidență mai bine aceste tente naturale și pentru un aspect mai aerisit.

rama lemn

 • Un perete cu mai multe rame foto sau tablouri

Construiește un perete cu rame foto, pentru mai mult dinamism. Poți alege tematica în funcție de preferințele tale. Pentru mai multe idei, aruncă un ochi aici.

 • O imagine abastractă deasupra unei căzi ovale

cada ovala

 • Rame foto așezate pe etajeră sau pe comodă

Poți adopta un stil clasic, așezând ramele foto pe o etajeră înaltă, împreună cu alte accesorii pentru baie, elemente de decor sau chiar cu plante în ghiveci. De asemenea, le poți pune pe o comodă, dacă ai o baie mai încăpătoare.

amenajare baie

rame comoda baie

rame baie

 • Fotografii abstracte într-o baie cu pereți negri

Pentru un contrast mai mare, alege un tablou sau o fotografie cu fundal alb și imagini abstracte, plasate pe pereți negri. Acestea vor reda un aspect modern încăperii.

amenajare baie

Având în vedere că baia este un spațiu în care există multă umiditate, sunt câteva aspecte de ținut cont atunci când achiziționezi rame foto și tablouri pentru baie:

 • Nu cumpăra rame și tablouri extrem de scumpe. În timp, din cauza umidității, acestea își vor pierde din calitate. Prin urmare, va trebui să le înlocuiești.
 • Este de preferat ca ramele folosite să fie de tipul passe-partout, însă nu e o regulă. Acest tip de rame ajută la o mai bună izolare a fotografiilor sau picturilor și totodată, la o deteriorare mai lentă a fotografiilor sau a tablourilor.
 • Este de preferat să așezați ramele sau tablourile departe de duș sau de cadă pentru a evita aburii și umezeala.

În concluzie, fie că vorbim de rame foto sau tablouri, acestea sunt elemente decorative care pot schimba considerabil aspectul băii. La Casa cu Rame, vei găsi o serie variată de astfel de rame, accesând această pagină.

Surse foto:

Unsplash

Pexels

Pixabay

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *