Bergamo: o scurtă plimbare prin orașul de la înălțime

bergamo

Bergamo, situat în nordul Italiei, în provincia Lombardia este un oraș pe care l-am vizitat deja de două ori. Este divizat în Citta Bassa (orașul de jos), mai modern și Citta Alta (orașul de la înălțime), orașul vechi și istoric.

Fiecare parte a orașului are farmecul său. De la străduțele cochete din Citta Bassa, cu cafenele, florării și arhitectura simplă a locuințelor până la vegetația luxuriantă, la străzile pietruite și magazinele șarmante care te îmbie să guști o polenta, o bezea sau o pizza în Citta Alta, Bergamo are un loc special pe harta din inima mea.

Iată câteva locuri frumoase din acest oraș:

Este un oraș pe care îl poți parcurge ușor chiar pe jos pentru a-i admira trandafirii de la vilele luxoase. Pentru a vedea motocicletele localnicilor. Pentru a admira peisajele pline de verdeață în drum spre Citta Alta. Poți merge cu autobuzul 1 de la Gară spre Citta Alta sau să iei funicularul care și el oferă o priveliște minunată asupra orașului.

bergamo
Păcat că aparatul nu a putut să surprindă splendoarea din realitate a trandafirilor de la casele din Bergamo.

Am stat mai mult în partea de sus din Bergamo, în Citta Alta. M-am plimbat pe străzile pline de turiști, deși am prins o vreme ploioasă. Aici, am admirat Basilica Santa Maria Maggiore și am avut norocul să ascult un cor extraordinar cu niște voci de-a dreptul îngerești.

Totodată, m-am bucurat de niște deserturi homemade și de niște risotto de-al lor, ambele foarte bune. E atât de liniștitor să stai la o cafenea, ba chiar și pe treptele bibliotecii din centru și să admiri împrejurimile sau trecătorii. Te impregnezi în acest fel de atmosfera orașului.

De asemenea, dacă mergi în Citta Alta, nu poți să pierzi o plimbare de-a lungul Zidurilor Venețiene. Acestea oferă o panoramă breathtaking asupra orașului. Mai mult decât atât, se află în patrimoniul UNESCO, datând din secolul XVI.

Bergamo, punct de legătură cu mai multe locuri turistice

În Bergamo, mi-a plăcut că se ajunge ușor spre alte zone turistice. Este un oraș de legătură unde poți să te cazezi mai ieftin. De aici, poți merge spre Milano sau spre Verona, Brescia ori Lacul Como sau Lacul Isseo. M-am cazat anul trecut în Prenditempo (pe care îl recomand cu mare drag). Anul acesta, m-am cazat în Hotel Citta dei Mile. De la gară, aceste hoteluri sunt foarte accesibile. Sunt la o distanță de 10 minute de parcurs pe jos.

Este un oraș care cu siguranță, nu trebuie ignorat și de care îți vei aminti cu drag și cu dor întotdeauna.

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *