Travel

Bergamo-orașul de la înălțime

Bergamo, situat în nordul Italiei, în provincia Lombardia este un oraș pe care l-am vizitat deja de două ori. Este divizat în Citta Bassa-orașul de jos, mai modern și Citta Alta-orașul de la înălțime, orașul vechi și istoric, iar fiecare parte a orașului are farmecul său. De la străduțele cochete din Citta Bassa, cu cafenele, florării și arhitectura simplă a locuințelor până la vegetația luxuriantă, la străzile pietruite și magazinele șarmante care te îmbie să guști o polenta, o bezea sau o pizza în Citta Alta, Bergamo are un loc special pe harta din inima mea.

Este un oraș pe care îl poți parcurge ușor chiar pe jos pentru a-i admira trandafirii de la vilele luxoase sau pentru a vedea motocicletele localnicilor sau peisajele pline de verdeață în drum spre Citta Alta. Poți merge cu autobuzul 1 de la Gară spre Citta Alta sau să iei funicularul care și el oferă o priveliște minunată asupra orașului.

Am stat mai mult în partea de sus din Bergamo, în Citta Alta și m-am plimbat pe străzile pline de turiști deși am prins o vreme ploioasă. Aici, am admirat Basilica Santa Maria Maggiore și am avut norocul să ascult un cor extraordinar cu niște voci de-a dreptul îngerești.

 

Totodată, m-am bucurat de niște deserturi homemade și de niște risotto de-al lor, ambele foarte bune. E atât de liniștitor să stai la o cafenea, ba chiar și pe treptele bibliotecii din centru și să admiri împrejurimile sau trecătorii, impregnându-te de atmosfera orașului.

De asemenea, dacă mergi în Citta Alta, nu poți să pierzi o plimbare de-a lungul Zidurilor Venețiene care oferă o panoramă breathtaking asupra orașului și care se află în patrimoniul UNESCO, datând din secolul XVI.

În Bergamo, mi-a plăcut că se ajunge ușor spre alte zone turistice, este un oraș de legătură unde poți să te cazezi mai ieftin și de acolo poți merge spre Milano sau spre Verona, Brescia ori Lacul Como sau Lacul Isseo. M-am cazat anul trecut în Prenditempo (pe care îl recomand cu mare drag), iar anul acesta în Hotel Citta dei Mile. De la gară, aceste hoteluri sunt foarte accesibile, la 10 minute distanță de parcurs pe jos.

Este un oraș care cu siguranță, nu trebuie ignorat și de care îți vei aminti cu drag și cu dor întotdeauna.

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *