before i go to sleep film
Film

Before I go to sleep (2014)-recenzie film

Before I go to sleep (2014) – regizor: Rowan Joffe 

Adaptare a cărții lui SJ Watson, filmul Before I go to sleep (Înainte să adorm) îi are ca protagoniști pe Nicole Kidman (Christine), Colin Firth (Ben) și Mark Strong (Nasch), Anne-Marie Duff (Claire). Este un thriller care te face să fii curios și să te întrebi ce urmează să se întâmple în continuare. Are la bază o poveste destul de captivantă.

Despre ce este vorba în Before I go to sleep?

În urma unui accident, așa cum îi relatează soțul ei, Christine nu își mai amintește nimic despre viața din ultimii 20 de ani. Filmul începe cu o scenă în care Ben îi spune că este soțul ei de 14 ani, iar secvența aceasta se repetă fiindcă în fiecare dimineață Ben trebuie să îi povestească trecutul lor.

before i go to sleep recenzie film  before i go to sleep părere film

Neuropsihologul Nasch, de cealaltă parte, studiază despre amnezia de care Christine suferă. Astfel, o aduce pe aceasta la ședințe pentru a vedea cauza bolii sale. Acest lucru se întâmplă fără ca Ben să știe. Medicul îi spune că în urma cercetărilor, a descoperit că în urmă cu 10 ani, a fost găsită lângă un aeroport lovită la cap. Acest lucru este chiar atestat de un raport medical.

Before I go to sleep – un film despre memorie, amintiri împrăștiate, confuzie și un trecut dureros

La un examen RMN, lui Christine i se arată mai multe fotografii. Dintre acestea, cea în care apare o veche prietenă, Claire, îi atrage atenția. Ben îi spune că această prietenă a plecat după 2 ani de la accident în Canada, ferindu-se să îi dea mai multe detalii, sub pretextul că o protejează în acest fel.

Într-una din obișnuitele zile, Christine își amintește că are un fiu, Adam, despre care Ben îi spune că a murit de meningită la opt ani.

O altă amintire care revine este numele bărbatului care i-a făcut rău în seara în care a fost rănită. Este vorba de un anume Mike. Lucru ciudat, fiindcă pe ecusonul doctorului Nasch apare acest nume, ceea ce îi stârnește îndoiala Christinei. Chiar în acel moment, își amintește că el i-a făcut rău. Însă, doctorul îi spune că e vorba doar de niște false amintiri care o ajută să umple golurile din memoria sa. Cu toate acestea, Christine continuă să aibă încredere în el.  Mai află de la el că Ben, de fapt, a divorțat de ea în urmă cu 4 ani.

Trecutul lui Christine începe să iasă la iveală…

Se întâlnește și cu prietena sa, Claire, care îi povestește că Ben a iubit-o mereu dar a părăsit-o pentru a avea grijă de băiatul lor care era speriat de boala mamei sale. Îi mai dezvăluie despre trădarea Christinei față de Ben.

Christine decide să îi dezvăluie lui Ben faptul că îl vede pe doctorul Nasch de ceva timp, că a aflat despre ce s-a întâmplat în trecut. Ce va face Ben când va afla aceste lucruri ? Este foarte interesant ceea ce urmează.

Pe tot parcursul acestei căutări, Christine simte alinare în brațele doctorului Nasch, îndoindu-se de soțul său. Totodată, arată afecțiune față de Ben, fiindcă amândoi au avut suferințe comune (pierderea copilului, îndeosebi), dar și momente fericite pe care le-au trăit împreună.

Căutarea adevărului e ca un puzzle nesfârșit…

Dar până la urmă care este adevărul? Cine este Ben? Poate ea avea încredere în el sau în doctorul Nasch? A fost un accident ceea ce s-a întâmplat în trecut? Mai degrabă cineva i-a făcut rău în urmă cu 10 ani? Sunt câteva întrebări care își conturează răspunsul pe parcursul filmului. Totuși, misterul este menținut, iar acțiunea filmului reușește să te captiveze până la capăt.

Puteți vedea trailer-ul filmului Before I go to sleep (2014) aici.

Dacă vă place acest film, vă recomand să vedeți și The Sinner, un serial despre uitare, în contextul unor traume din trecut.

Sursă imagini:

Cinemagia

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

29 de comentarii

 1. Filmul e foarte fain. L-am văzut de doua ori 🙂

 2. Oana spune:

  Foarte fain filmul, l-am văzut și eu🥰

 3. Nu am vazut filmul, am zis ca trebuie sa citesc cartea mai intai, imi plac astfel de povesti.

 4. L-am vazut cu ceva timp in urma si tare mi-a placut.

 5. Am citit cartea si mi-a placut mult. Am incercat sa ma uit si la film, dar nu m-am prins, am vazut doar cateva secvente si cam atat.

  1. Eu n-am apucat să citesc cartea, din păcate 🙁

 6. Pare să fie exact genul de film care îmi place mie! Îl voi viziona și eu cât de curând! 🙂

 7. Mi-a plăcut foarte mult filmul ăsta, chiar vreau sa il revad!

 8. Eu nu am văzut filmul, dar am citit cartea. Mi-a plăcut foarte mult.

  1. Eu acum că am văzut deja filmul, deja parcă nu mai am același elan să citesc cartea 🙂

 9. Subiectul și actorii sunt elementele care mă conving că merită să caut filmul Before i go to sleep. Mulțumesc pentru recomandare!

  1. Da, chiar interpretează super bine rolurile 🙂

 10. Maine o sa ma uit la film, mai ales ca la mine in oras este carantina si am destul timp liber.

  1. Da, păi e bine să găsim acele moduri de evadare din cotidian, iar un film e întotdeauna o idee bună 🙂

 11. Este cumva si pe Netflix? Subiectul mi-e oarecum cunoscut, dar sunt multe filme cu intriga asemanatoare. E drept ca mi-as aduce aminte de film numai pentru ca o are ca protagonista pe Nicole Kidman.

  1. Este pe Netflix, da 🙂 Într-adevăr, super actriță. 🙂

 12. N-am vazut filmul insa pare unul pe gustul meu dupa descrierea ta.

 13. Eu am cartea pe lista. Cred ca mi-ar placea si filmul, din ce povestesti tu.

  1. Da, încă nu am citit cartea, nu știu care e mai bun. 🙂 Cu siguranță, e interesant și de citit și de văzut. 🙂

 14. Pare o poveste faina, cu siguranță o voi tine minte si eu. 😁

  1. Mă bucur că ți-a plăcut 🙂

 15. Imi place prezentarea acestui film si chiar imi doresc sa-l vad si eu

  1. Mă bucur că îți place, mulțumesc pentru apreciere 🙂

 16. Nu am vazut acest film dar o sa l pun pe lista sa il vizionez weekend-ul acesta, mersi de recomandare!

  1. Mă bucur, vizionare plăcută! 🙂

 17. Gabriela spune:

  Am mai văzut filme în acest gen, cu această amnezie zilnica, mi se par fascinante. Clar vreau sa il vad 😍😍😮

 18. Pare interesant. Il pun la favorite. Mulțumesc pentru recomandare.

  1. Mă bucur că ți-a plăcut. Cu drag! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *