Am/N-am cu cărți. Curiozități despre cărți

am/n-am cu cărți

Am/N-am cu cărți-Am văzut acest tag la Andreea Ch și mi s-a părut chiar interesant, având în vedere pasiunea mea pentru literatură. Să vedem deci răspunsurile.

 • Am/N-am împrumutat o carte și nu am mai primit-o înapoi?

S-a întâmplat, da, dar asta pentru că dacă termin de citit o carte și o împrumut cuiva, nu țin să o primesc înapoi. Mai degrabă mă bucură să știu că o mai citește cineva, mai ales dacă e vorba de o carte bună.

 • Am/N-am furat vreo carte? 

Nu, cărțile sunt cele care m-au ”furat” pe mine (și asta e unul dintre lucrurile bune). 🙂

 • Am/N-am cumpărat cărți care zac și acum necitite în bibliotecă?

Da, am prostul obicei să cumpăr cărți care mă atrag pe moment, iar când vine vorba să le citesc, parcă nu mai am același avânt. Nu știu de ce, poate pentru că fiecare carte e menită să fie citită atunci când este momentul ei.

 • Am/N-am împrumutat de la alți cititori cărți și nu le-am returnat?

Am împrumutat, problema e că le țin destul de mult, dar până la urmă le returnez.

 • Am/N-am luat cărți de la bibliotecă și nu le-am returnat?

Nu am mai împrumutat demult cărți de la bibliotecă și mi-e dor să fac asta. Îmi aduce aminte de momentul în care eram la liceu și citeam intens, adulmecam cuvintele, mă refugiam în ele și descopeream lumea. Era totul mai frumos în cărți și era totul mai poetic. Împrumutam mult de la bibliotecă, dar le-am returnat întotdeauna.

 • Am/N-am citit cărți pdf?

Da, s-a întâmplat de câteva ori, dar mă obosește să fac asta. Pentru mine, cititul este o stare și o resimt cel mai bine atunci când simt paginile, fie ele îngălbenite, mirosind a flori presate sau noi, cu acel miros de hârtie din care s-ar putea face un parfum pentru împătimiții de cărți.

 • Am/N-am mâzgălit vreo carte?

Doar dacă sunt ale mele, obișnuiesc să fac mici semne atunci când găsesc un citat care mă atrage. Îmi aduc aminte că atunci când împrumutam cărți de la bibliotecă, obișnuiam chiar să șterg cu radiera sublinierile sau comentariile pe care le găseam. O carte trebuie prețuită și îngrijită, așa cred.

 • Am/N-am început o carte și am lăsat o așa?

Da, s-a întâmplat de câteva ori și mi se pare normal să abandonez o carte dacă nu îmi place și dacă nu e pe stilul meu. Într-o lume în care atâtea cărți așteaptă să fie citite, de ce să risipim timpul cu cărți care nu ni se potrivesc? De obicei, donez cărțile acestea în speranța ca altcineva să descopere o frumusețe pe care eu nu am putut să o văd.

 • Am/N-am citit vreo serie începând cu volumul 2 sau 3 etc? 

Nu. În genere, nu citesc cărți care au mai multe volume, dar recunosc că mi-ar plăcea totuși să citesc volumele autoarei Elena Ferrante care au avut atât de mare priză la public.

 • Am/N-am citit finalul unei cărți înainte să mă apuc de citit? 

Nu, nu văd deloc farmecul în a descoperi o carte dacă îi știu finalul.

 • Am/N-am văzut serialul și apoi am citit cartea sau invers?

Dacă văd un serial, nu mai citesc și cartea tocmai din cauză că știu finalul dinainte. S-a întâmplat cu Marile minciuni nevinovate, Cele treisprezece motive, de exemplu. Totuși, dacă citesc o carte bună, da, sunt curioasă apoi să văd și serialul sau filmul, după caz.

Acestea au fost răspunsurile mele la chestionarul Am/N-am cu cărți. Vă las pe voi să îl preluați și să răspundeți mai departe, dacă doriți.

V-ați identificat cu unele din răspunsuri din chestionarul Am/N-am cu cărți?

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle și călătorii, în principal.
Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe popescu.lauraliliana@gmail.com .

Articole recomandate

12 comentarii

 1. O idee frumoasă și răspunsuri interesante. Felicitări!

 2. […] am găsit pe blogul Flori din Călimară o postare interesantă. Și am rezonat imediat cu această idee drăguță – de nu o pot lăsa să aștepte prea mult. Câte nu am făcut atunci când vine vorba de […]

 3. Foarte drăguț. Ne cam potrivim la răspunsuri. Cred ca îl voi prelua și eu.

  1. Ce drăguț, sunt curioasă să citesc și eu părerea ta 🙂

 4. Foarte drăguță idee. Interesante și răspunsurile.

 5. Chiar am gasit cateva din raspunsurile tale in care m-am regasit si eu

 6. Ce frumos.Imi place tare mult cum ai raspuns.

 7. Ce Frumoase raspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *