Lifestyle

Aici e locul meu de vis

E toamnă și afară e rece. Plouă mărunt și privesc la ferestrele înalte din sufragerie cum frunzele cad lin din copacii deja ruginii. Aici, în sufragerie, e locul în care prefer să îmi petrec timpul pe parcursul zilei.

Diminețile au o atmosferă aparte, atunci când mă așez pe canapea, îmi beau ceaiul cu trandafiri și mă las răsfățată de primele raze firave de soare. De altfel, pe canapea îmi petrec mare parte din timp, este foarte comodă și da, mă îmbie uneori la momente de reverie. Apropo, pentru canapele confortabile, de care nu vă mai vine să vă dezlipiți, puteți arunca un ochi pe FAVI.ro.

Îmi place să stau în sufragerie și să privesc cerul într-o zi de primăvară, admirând cum petalele de la copacii înfloriți sunt purtate de vânt. Apoi, să merg și să cumpăr de la piață sau să culeg un buchet de flori și să îl așez pe măsuța de cafea. Asta dă o vibrație diferită încăperii, parcă îmi spune că trebuie să mă bucur mai mult de lucrurile mărunte.

Îmi place și vara aici. Să port haine comode și să beau un cocktail, ascultând niște jazz, dansând ușor, simțind pardoseala din lemn sub picioarele goale. Să citesc, așezându-mă pe podea cu capul pe o pernă și picioarele pe canapea, visând la poveștile dintre paginile cărții. Sau să scriu. Pasiunea mea se desfășoară aici, în sufragerie. Scriu și scriu și nu îmi vine să mă opresc.

Îmi place să mă învelesc toamna cu o pătură în carouri, rezemată de pernele colorate, cu o cană de ciocolată caldă cu scorțișoară și sunetul ploii bătând în geam pe fundal, bucurându-mă de lectura unei cărți bune. În afară de asta, încălzesc atmosfera cu niște lumânări parfumate sau cu beculețe colorate. Să mai spun că îmi place să port tot soiul de șosete? Călduroase, colorate, flaușate, cu buline, simple, lungi, cu imprimeuri vesele. Sufrageria este așadar locul în care mă simt cozy.

Iarna? În sufragerie, e prilej de povești cu prietenii adunați pe canapea sau pe covor, de maratoane de seriale, de cărți citite cu veioza aprinsă, de jocuri de societate, de ninsori magice observate de la geam, în timp ce mă reazem de caloriferul cald.

E un sentiment foarte plăcut atunci când îți creezi colțișorul tău de care te simți atașat acolo unde locuiești. Chiar dacă nu ai casa de vis, îți poți face tu o atmosferă de vis, poți cumpăra câteva lucruri cu care să îți amenajezi acest loc și care să îți dea o stare de bine.

Personal, iubesc să merg în magazinele cu mobilier și decorațiuni interioare sau să petrec ore în șir uitându-mă pe site-uri de profil, cum ar fi FAVI.ro (cel mai mare motor de căutare cu o gamă largă de mobilă și decorațiuni din România), gândindu-mă la ce lucruri aș putea să cumpăr pentru a mai înfrumuseța locul în care stau. Nu e vorba de lucruri scumpe, ci mărunte. O pătură, un ceainic, o vază, luminițe, o plantă, o ramă foto, fețe de pernă colorate. Așa am ajuns să mă pot bucura de o sufragerie frumos decorată în care mă simt în largul meu și în care petrec majoritatea timpului, mai ales acum în perioada pandemiei.

Iar tu? Ce încăpere preferată ai?

 

Acest articol a fost scris în cadrul concursului SuperBlog 2020.

Sursă imagini:

FAVI.ro

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

13 comentarii

 1. Imi place fiecare incapere din casa mea pentru ca a fost decorata dupa bunul meu plac.

  1. Asta e foarte frumos. 🙂

 2. Cred ca cel mai mult imi place dormitorul. Aici se regasesc elementele care mie imi plac si este locul perfect si pentru lectura.

 3. Mi-a palcut periplul tau prin anotimpuri si felul in care ai prezentat acest obiect indispensabil in orice casa, canapeaua! Succes!

  1. Mulțumesc, într-adevăr, super important.

 4. Cred că dormitorul este încăperea mea preferată din casă. Mi-am aranjat casa în așa fel încât mă simt bine oriunde în ea 🙂

 5. La mine clar e sufrageria, locul in care am toate cartile, paradisul meu. 😀

 6. Încăperea mea favorita este bucătăria, dupaia este dormitorul. Am amenajat casa după bunul meu gust.

  1. O, ce fain, inseamna ca iti place sa gatesti 🙂

 7. Si eu mi-as dori sa mai adaug cateva decoratiuni noi pentru ca am impresia ca imi mai lipsesc chestii care sa-mi ofere acea stare de bine

 8. Eu mi-am facut totul in casa si nu stiu daca as schimba cev. Am ales cu sufletul si asta ma face fericita!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *