10 plante de apartament pentru o încăpere Zen

plante de apartament

În zgomotul și haosul vieții cotidiene, nevoia de a găsi o oază de liniște și armonie devine tot mai stringentă. Unul dintre cele mai plăcute și eficiente moduri de a aduce un strop din natură în casa sau biroul nostru este prin intermediul plantelor de interior. Acestea nu aduc doar verdeață și frumusețe în clădirile în care locuim, ci contribuie la purificarea aerului și crearea unui mediu plăcut, propice relaxării. Iți voi prezenta zece specii de plante de apartament cu flori care, prin calitățile lor, pot crea o atmosferă cu adevărat zen.

Iată 10 plante de apartament superbe care pot contribui la o atmosferă relaxantă în locuința ta:

 • Spathiphyllum (Crinul Păcii)

Este o plantă perenă, cu o înălțime medie de 60 cm, cunoscută sub numele de „Crinul Păcii„. Ea se remarcă prin frumusețea florilor sale albe, delicate, contrastante cu frunze de un verde intens. Spathiphyllum este o plantă ce adoră lumina indirectă și necesită o udare constantă, totuși controlată. În plus, este recunoscută pentru capacitatea sa de a purifica aerul de substanțe nocive, precum formaldehidele și amoniacul.

plante de apartament
Sursă imagine: Pexels.com
 • Sansevieria (Limba Soacrei)

Este o plantă foarte rezistentă, având o formă verticală, cu frunze lungi, drepte, verzi cu margini galbene și o înălțime ce poate ajunge până la 1 metru, adaugă un accent puternic în orice încăpere. De asemenea, este cunoscută pentru eficiența sa în purificarea aerului și pentru capacitatea de a supraviețui în condiții de lumină redusă.

Sursă imagine: Pexels.com
 • Ficus Benjamina (Ficusul Plângător)

Având o înălțime ce poate depăși 2 metri, frunze delicate, lanceolate, de un verde intens, poate aduce un strop de liniște în orice spațiu. Este o plantă care iubește lumina, dar se adaptează și la o lumină moderată. Atenție la udare, această plantă nu iubește excesul de apă.

Sursă imagine: Pexels.com
 • Ficus Lyrata (Ficusul Liră)

Acest ficus impresionează prin frunzele sale mari, late, cu forme deosebite, și prin înălțimea sa, care poate ajunge la 3 metri. Îi place lumina indirectă și udarea moderată, iar prezența sa într-o încăpere adaugă o notă de eleganță.

plante de apartament
Sursă imagine: Pexels.com
 • Plante de apartament pentru o atmosferă Zen: Calathea

Calathea este o plantă tropicală care impresionează prin frunzele colorate, cu modele spectaculoase, în nuanțe de verde, violet, roz și argintiu. Înălțimea medie a acestei plante este de 60-70 cm. Această plantă preferă umiditatea ridicată și lumina indirectă.

Sursă imagine: Pexels.com
 • Pothos (Epipremnum Aureum)

Pothos este o plantă cu frunze căzătoare, care crește în ciorchine, fiind perfectă pentru coșuri atârnate sau etajere. Ea se adaptează la o varietate de condiții de lumină și este ușor de îngrijit. Frunzele sale sunt de un verde intens, cu pete galbene sau albe, contribuind la un aspect vizual plăcut.

plante de apartament
Sursă imagine: Pexels.com
 • Aloe Vera

Ajunge la o înălțime de 60-100 cm, având un aspect interesant, format din rozete de frunze suculente, verzi-argintii, aduce un strop de exotism în orice spațiu. În plus, sucul din frunzele sale are numeroase proprietăți terapeutice, fiind folosit în tratarea arsurilor sau pentru îngrijirea pielii.

plante de apartament
Sursă imagine: Pexels.com
 • Dracaena Marginata (Copacul dragon)

Oferă un aspect exotic, ajunge la o înălțime de până la 2 metri și aduce un strop din peisajele savanelor în locuințele noastre. Frunzele sale sunt înguste, lungi, de culoare verde cu margini roșiatice. Această plantă nu necesită o îngrijire intensă, fiind rezistentă la variații de lumină și temperatură.

 • Zamioculcas (Planta ZZ)

Are frunze lucioase, de un verde intens, și cu înălțimea de până la 1 metru. Este o plantă elegantă care se adaptează bine în spații cu lumină moderată. Este o plantă care nu necesită o îngrijire deosebită, fiind perfectă pentru persoanele care nu au timp sau nu au experiență mare în îngrijirea plantelor de apartament sau birou.

Sursă imagini: Pexels.com
 • Plante de apartament frumoase: Maranta (Planta care se roagă)

Deține frunze spectaculoase, colorate în nuanțe de verde, alb și roșu. Este o plantă ușor de îngrijit, cu înălțimea ce variază între 30 și 40 cm. Preferă lumina indirectă. Un aspect fascinant al acestei plante este faptul că în fiecare seară, frunzele sale se închid, ca și cum ar face o rugăciune, de unde și numele.

Un loc excelent pentru a găsi aceste minunate exemplare este florăria online Amazon, cu sediul în București, pe strada Tunari, Nr. 3. Aici, poți explora o gamă diversificată de plante, selectate cu grijă pentru a se potrivi în cele mai diverse spații.

Oferta florăriei Amazon este cuprinzătoare, de la plante decorative în ghiveci, aranjamente florale pentru evenimente sau buchete de flori. Indiferent că vrei un Ficus Benjamina impresionant sau un buchet deosebit cu trandafiri și bujori, atât în florăria fizică cât și în magazinul online, vei fi surprins de paleta impresionantă de produse din care poți alege.

Florăria online Amazon, prin serviciul de livrare flori Bucuresti îți asigură promptitudine, astfel încât plantele ori aranjamentele florale achiziționate să ajungă la destinație în cel mai scurt timp posibil, menținându-și prospețimea și vitalitatea.

La fiecare comandă ai posibilitatea de a adăuga o cutie de bomboane, o sticlă de șampanie sau chiar un ursuleț de pluș, ce poate completa perfect cadoul floral.

Ție ce plante de apartament îți plac?

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

Articole recomandate

10 comentarii

 1. Mama este pasionată de plante de apartament și are foarte multe.

 2. Noi avem aloe vera, si inca un copacel simpatic, dar mi-as dori si ficus plangator, planta ZZ si ficus lyra. Sunt toate minunate!! Ma relaxeaza sa le privesc si sa le ud. Ah, si avem si multe orhidee!

  1. Si pentru mine este foarte relaxant atunci când am timp. Sunt acolo o pata verde, de natură 💚 superbe!

 3. Si eu am in plan sa-mi iau niste plante ceva mai mari pe care sa le folosesc pe post de fundal

 4. Oana Alexandra Tudose

  Îmi plac mult orhideele, limba soacrei, ficus și Aloe Vera sau Monstera ☺️

 5. Iubesc florile și am destul de multe exemplare. Mulțumesc pentru recomandare și informații!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *