Podcasturi românești. Top 18 recomandări

podcasturi românești

De multe ori, atunci când merg la un drum lung sau pur și simplu la serviciu sau gătesc, obișnuiesc să ascult câteva podcasturi care abordează diferite subiecte ce ne preocupă în viața de zi cu zi. M-am gândit să fac o listă cu 20 podcasturi din România pentru oricine are nevoie de inspirație.

Iată 18 podcasturi românești care îmi plac:

Sub numele Pe Bune, podcasturile abordează diferite subiecte, având ca invitați persoane cu diverse profesii și care ne împărtășesc din experiențele lor, despre problemele apărute în evoluția lor și despre cum le-au depășit.

Câteva exemple dintre cei ce au luat parte la aceste podcasturi sunt Dana Rogoz, Mihaela Noroc, Alexandru Tomescu, Adrian Hădean, Ana Ularu, Alice Cavaleru, George Roșu etc. Pe Bune s-a clasat pe locul întâi la Webstock Awards 2018 la secțiunea Podcast.

Aceste podcasturi sunt încărcate pe Soundcloud și abordează mai mult teme legate de relații precum : Cum să înțelegi nevoia de libertate a celuilalt? Cum îți dai seama dacă celălalt corespunde cu imaginea din capul tău? Cum ajungi la fericire în cuplu?

Totodată, găsim aici înregistrări despre carieră, despre relația părinte-copil, despre motivație și alte teme psihologice.

Acest podcast poate fi accesat pe Youtube și abordează teme de cultură generală, de la istorie, la literatură și chiar subiecte abordate la BAC, toate într-un stil interesant și ușor de înțeles.

Este podcastul lui Robert Katai, iar domeniul principal despre care se discută cu invitații este marketing-ul. Se abordează teme și din domenii conexe: publicitate, media, design, start-up.

Iată câteva episoade care mi s-au părut interesante: Despre beneficiile platformei Instagram în campanii. Cum te poate ajuta online-ul în jobul de jurnalist? Conținutul e și artă, dar e și foarte multă matematică. Cum să îți promovezi business-ul pe Instagram? Cum să lucrezi de acasă eficient? De ce să creezi o comunitate bazată pe interes?

Ceea ce e interesant la acest podcast este faptul că toate interviurile sunt motivaționale, sunt realizate într-un stil detașat și regăsim sfaturi concrete și utile despre subiectele abordate.

Este un alt podcast despre marketing ce are episoade cu subiecte diverse, cum ar fi Youtube, Pinterest, Instagram, Linkedin, generarea de conținut, conținutul viral, despre ce să faci înainte de un Ad, etc.

Este podcastul Dr. Vasi Rădulescu pe care eu l-am descoperit prin cartea Dragă inimă. Toate interviurile lui mi se par super interesante la fel ca și invitații lui. Mi-a plăcut îndeosebit interviul cu Raisa Beicu care a atins o varietate de subiecte în profunzimea lor. Familia, boala, viața, locul în care trăim și bucuria de a trăi. 

Alți invitați de până acum? Gianina Beleagă, Gáspár György, Alexandru Nicolae, etc. Interviuri care abordează subiecte diferite în complexitatea lor.

Așa cum și titlul o sugerează, Mind Architect este un podcast ce abordează teme de dezvoltare personală, de autocunoaștere. Brain food dintr-o perspectivă mai Out of the box.

Un podcast foarte tare despre subiecte actuale și importante, marca Recorder. Despre România poluată, despre pandemie, despre educație și multe altele.

Podcastul creat de Cristina Oțel abordează subiecte de interes cu invitați care ne oferă perspectivele lor asupra temelor. Tonul este unul optimist și foarte catchy. Iată câteva dintre podcasturile care mi se par foarte interesante: Cum să ai o carieră înfloritoare? Cum să îți activezi motivația? Cum să-ți antrenezi creativitatea? Psihologia modei. De la angajat la antreprenor, ș.a.m.d.

I-am descoperit pe cei de la Cronicari digitali prin concursurile interesante pe care le organizează pe Instagram, cu scopul promovării patrimoniului cultural. La fel, în podcasturi, ni se prezintă subiecte legate de patrimoniul românesc și amintiri, într-un stil tineresc, modern.

Un podcast de Alexandra Văsii în care aflăm o sumedenie de lucruri despre mediul înconjurător, despre ecologie, zero waste, sustenabilitate. Un podcast educativ din care avem clar ce învăța.

Un podcast despre plăcerea de a scrie în care invitații sunt scriitori, jurnaliști, copywriteri, bloggeri. E un podcast care mă inspiră și e o plăcere și pentru mine să-i ascult pe invitați vorbind despre pasiunea de a scrie, o pasiune în care mă regăsesc și eu.

Podcastul Andreei Roșca cuprinde interviuri cu antreprenori cu povești despre succesele și provocările lor. Iată doar câteva episoade interesante: Lumea fascinantă a emoțiilor. Și legătura ei cu deciziile. Lecții din 1000 de crize. Și cum să nu devii propriul tău adversar. Dacă vrei performanță, reununță la frică și control.

Podcastul lui Micutzu. Interviuri cu umor, cu invitați foarte faini: Adrian Despot, Valeria Stoica, Monica Bârlădeanu și alții.

Poezii citite de Costina Cheyrouze. O inițiativă foarte frumoasă prin care Costina scoate la iveală poezii scrise de autori români.

Conceput ca un podcast cu și despre profesioniști în drept. Podcastul Anei-Maria Draganuta-Briard. Subiectele sunt unele dintre cele mai diverse cum ar fi relația client-avocat, relația avocat-antreprenor, avocatura în orașele mici, noua generație de avocați. Toate subiectele sunt abordate pe un ton serios, dar și într-un stil modern și atractiv.

Un podcast cu Manuela Ciugudean despre personal branding cu câteva sfaturi importante. Despre încredere, despre strategii în social media, despre motivație, despre succes și altele.

Un podcast despre cum este să trăiești într-o altă țară, cum este să te adaptezi la o nouă cultură și alte curiozități de acest fel.

Iar voi? Ce podcasturi românești recomandați?

Sursă imagine:

Pixabay

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

Articole recomandate

3 comentarii

  1. Nu am ascultat podcasturi românești până acum, dar toate au un început.
    Mulțumesc de recomandări.

    1. Da, la noi nu e atât de cunoscut acest fenomen, însă sunt și podcasturi de calitate și tot descopăr. 🙂 Cu drag!

  2. Buna Laura, daca se poate eu recomand podcastul pe care il realizez: Solutii pentru stres. Este un podcast despre managementul stresului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *