Film

Top 5 filme pentru cei care caută stilul înaintea modei

M-am gândit să scriu acest articol fiindcă îmi place foarte mult să caut haine, să le asortez și să le potrivesc în funcție de ocazie. Însă, niciodată nu am fost ahtiată după modă, ba mai mult, cred că uneori moda nu mă reprezintă deloc și atunci sunt din ce in ce mai convinsă că stilul este cel care este mai important. De altfel, Coco Chanel spunea și ea că moda se demodează, însă stilul niciodată.

Astfel, este firesc să îmi placă foarte mult oamenii care au un stil propriu, care să se potrivească cu personalitatea lor. În privința filmelor, mă uit întotdeauna la costumație care contribuie la conturarea personajelor.

Iată lista mea de filme în care am întâlnit personaje îmbrăcate cu stil și care m-au inspirat și în viața reală:

  • Phantom Thread (2017) este un film care a câștigat Oscarul pentru cea mai bună costumație. De altfel, subiectul este legat de îmbrăcăminte, personajul principal fiind designerul Reynolds Woodcock. Acesta întâlnește o fată simplă, Alma, cu care are o iubire pe care aș numi-o puțin ciudată fiindcă aceștia au momente de respingere violentă, dar totodată, după valul de furie și cuvinte urâte aruncate unul asupra celuilalt, ambii se întorc la o relație bazată pe blândețe și apreciere. Filmul are niște priveliști superbe (veți vedea Elveția iarna, spre exemplu), locuința designerului este admirabilă și toate ținutele sunt bine puse la punct și au o estetică incredibilă. Phantom Thread e filmul în care am observat fiecare ținută și eram uimită la fiecare minut de frumusețea hainelor, iar asta pentru că toate aveau aceeași linie, aceeași idee, același stil. De asemenea, mi-a plăcut tare mult când am văzut că designerul creează haine sub care ascunde mici mesaje cusute.

 

   Puteți vedea trailer-ul filmului Phantom Thread aici.

  • Me before you (2016) – este adaptarea cărții cu același nume, scrisă de Jojo Moyes. Chiar dacă personal prefer cărțile în detrimentul filmelor, în cazul acesta Me before you mi-a plăcut pentru că am văzut o costumație foarte reușită a celei care a dat viață filmului. Lou Clark este angajată ca însoțitor pentru Will, un tânăr în scaun de rotile. Deși se află într-o situație dramatică, Lou este cea care încearcă să îi arate lui Will partea frumoasă a vieții, în ciuda stării lui: ajunge la el cu zâmbetul pe buze, îl duce la concert și îi împărtășește optimismul. Cât despre haine, Lou Clark are un stil la fel de vesel precum personalitatea sa: poartă ciorapi cu dungi galbene și negre, rochii cu buline și inimioare, bluze cu libelule, pantofi cu imprimeuri colorate și umbrele transparente. Nu are cum să nu te inspire.

  Puteți vedea trailer-ul filmului Me before you aici.

  • Paterson (2016) – este un film care se axează mai mult pe protagonist, Paterson, un șofer de autobuz care sesizează poezia din întâmplările cotidiene. Însă, ceea ce mi-a mai plăcut a fost stilul personajului care o interpretează pe iubita lui Paterson, Laura, o femeie pasionată de gătit, de muzică, dar și de frumos. Ea însăși o femeie superbă, are un stil poetic la rândul său, se îmbracă în alb și negru și asortează orice lucru din jur în alb și negru.

  Puteți citi mai multe despre film aici și puteți vedea trailer-ul filmului Paterson aici.

  • Testament of Youth (2014) – este un film care are loc în perioada primului război mondial și o înfățișează pe Vera Brittain în mai multe ipostaze: ca tânără ce caută afirmarea și luptă pentru a studia la Oxford, ca iubită a lui Roland, dar și ca infirmieră. Dincolo de subiectul sfâșietor (filmul are multe momente triste, sensibile, strâns legate de acea perioadă), am admirat caracterul Verei, o femeie care alege să acționeze și să militeze pentru pace. De asemenea, îmbrăcămintea acesteia este impecabilă, decentă și feminină. Puteți vedea în film un stil elegant, delicat care poate fi o inspirație chiar și în zilele noastre.

 Puteți citi mai multe despre film aici și puteți vedea trailer-ul filmului Testament of Youth aici.

  • Julieta (2016) – este un film care are ca subiect principal o mamă care își caută fiica prin amintiri dar și concret, căci Antia dispare la vârsta adolescenței. Ceea ce e important este că și de această dată vedem amprenta lui Almodovar în film. Regizorul știe să contureze universul feminin și așa cum ne-a obișnuit, vedem femei puternice îmbrăcate în culori intense la limita stridenței, și desigur, remarcăm ambientul recurent marcat de tăcere, emoție, poezie. Almodovar are stilul propriu și pe lângă emoția pe care o transmite, ne aduce personaje îmbrăcate cu stil, un stil destul de țipător, dar care este estetic.

  Puteți citi mai multe despre film aici și puteți vedea trailer-ul filmului Julieta aici.

  Iar voi? Ce filme cu stil cunoașteți?

Surse:

-Youtube: 1, 2, 3, 4, 5.

Cinemagia

 

 

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *