Film

The Light Between Oceans (2016)

The Light Between Oceans (2016) este adaptarea cărții lui M.L. Stedman, avându-l ca regizor pe Derek Cianfrance.

Filmul îi are ca protagoniști pe Isabel (Alicia Vikander, cunoscută și pentru The Testament of Youth) și pe Tom (Michael Fassbender) care formează un cuplu la început de drum, care ne face să îi privim evoluția cu sufletul la gură, iar asta pentru că filmul are multe momente de calm urmate de episoade care zdruncină totul din temelii.

Despre ce este vorba în filmul The Light Between Oceans?

Pe scurt, Tom, soldat în primul război mondial, ajunge în Australia unde va îndeplini funcția de paznic pe un far de pe insula Janus. Deși își închipuie la început că își va duce anii în singurătate pe insula pustie, Tom o întâlnește pe Isabel, o prezență tânără, frumoasă, plină de un entuziasm cuceritor.

Tom și Isabel se căsătoresc, merg ambii pe insula Janus unde își trăiesc iubirea, fiind înconjurați de blândețea dar și de asprimea naturii, tablou care pentru noi, publicul, este un prilej de delectare. Filmul arată niște peisaje superbe care îți fac imaginația să zburde pe acele poteci, unde vântul mângâie iarba și rufele lăsate la uscat.

Parcursul celor doi, însă, nu este presărat doar de lumina începuturilor, ci și de întuneric, furtună și suferință. Cei doi visează să fie înconjurați de veselia copiilor, pe care să îi crească împreună, însă chiar din tinerețe, Isabel cunoaște însemnătatea cuvântului tragedie atunci când își pierde copiii.

Ce se întâmplă atunci când planurile la care năzuiesc cei doi se transformă într-o realitate meschină? În ce context putem cunoaște iubirea adevărată, dacă nu prin cunoașterea sacrificiului pentru celălalt? Sunt unele din întrebările importante care au fost provocate de film.

Părerea mea despre filmul The Light Between Oceans

Filmul The Light Between Oceans ne arată drama unui cuplu, din care avem multe lucruri de observat și învățat despre dragoste, asumarea lucrurilor făcute în viață, despre iertarea celorlalți dar și iertarea propriei persoane, despre timp și vindecare.

Un film tulburător, care emoționează prin dezvăluirea unor caractere umane care se confruntă cu pierderea, cu suferința, cu vina, dar și cu împăcarea. Merită cu adevărat să fie văzut.

Trailer-ul filmului The Light Between Oceans poate fi văzut aici.

 

Sursă imagine: Cinemagia

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

4 comentarii

  1. Demult il am si eu in vizor… Merçi pentru recomandare! 🙂

    1. Eu l-am descoperit tot prin recomandări, e f lăudat și de aceea am ales sa ma uit. Îmi plac poveștile de acest gen care pot sa te și învețe ceva pe lângă emoția transmisă. 😊

      1. Da, si mie imi plac povestile care impletesc emotia cu… o lectie. 😊

  2. J’ aime cela ,une leçon de conduite ,une morale ..ça nous fait réfléchir ce film .A méditer…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *