Carte

Rupi Kaur în poeme despre lapte și miere

Rupi Kaur, poeta care imigrează în adâncul sufletului ei, acasă

Cât de frumos e să te gândești că acasă nu înseamnă acoperișuri și nu înseamnă pereți care să te mărginească, ci înseamnă inima și corpul tău care sunt neprețuite. Cât de poetic e să te gândești că acasă e atunci când, simțindu-te liber, poți pune trandafiri într-o vază și îți poți asorta colierul auriu cu părul abanos pe care îl speli liniștită într-o zi obișnuită de joi pe fundalul unui cântec lin? Și nu-i așa că toate acestea rimează cu buzele pe care le simți ca pe o pânză pe care o colorezi cu cel mai intens ruj pe care îl ai?

Pe Rupi Kaur o admir pentru poezia din spusele ei, pentru cele câteva cuvinte bine aranjate care presară frumosul împrejur, pentru sensibilitatea și vulnerabilitatea ei, pentru o voce unică pe care a făcut-o cunoscută până acum pe Instagram și în volumele ei The Sun and Her Flowers și Milk and Honey. Majoritatea poemelor ei scurte, dar foarte profunde au ca tematică frumusețea, iubirea, abuzul, rasismul, iar ceea ce este original este faptul că versurile sunt ilustrate prin câteva schițe simple.

Iată câteva poeme care mi se par superbe:

1.

rupi kaur poezii

2.

rupi kaur

3.

rupi kaur

4.

rupi kaur

5.

rupi kaur

6.

rupi kaurrupi kaur

7.

rupi kaur

8.

rupi kaur

9.

rupi kaur

10.

rupi kaur

Poți descoperi frumusețea poemelor lui Rupi Kaur, dar și a fotografiilor și desenelor sale minunate accesând pagina ei de Instagram, de Facebook sau website-ul acesteia.

Surse:

Youtube

-Rupi Kaur

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

2 comentarii

  1. Nu am mai auzit de ea, dar sunt chiar minunate!

    1. Ma bucur ca iti plac, am descoperit-o si eu de curand. Iar daca intri pe pagina de Instagram, are si niste fotografii superbe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *