Film

La Novia (2015) – un film de basm care frânge inimi

În regia Paulei Ortiz și adaptată după opera Bodas de sangre a lui Federico Garcia Lorca, La Novia (2015) este un film care îmbină momente dramatice cu elemente fantastice. Atunci când privești acest film, ai impresia că de la început și până la sfârșit te afli într-o carte de povești sau un basm care însă îți dă fiori.

Povestea își are originile în tinerețile unei femei, în rolul frumoasei Inma Cuesta care a cucerit doi bărbați: Leonardo (Alex Garcia) și iubitul de acum (Asier Etxeandia). În prezent, se pregătește o nuntă cu bărbatul bogat, cu pământuri pe care mireasa nu îl iubește, inima ei ei aparținând lui Leonardo cu care avusese o relație în trecut. Dacă mirele de acum reprezintă stabilitatea, seriozitatea și loialitatea, Leonardo este întunericul dar și gura de aer, poezia și piperul care sunt ingredientele principale ale unei povești de iubire.

Elementul magic este introdus atunci când o bătrână apare în fața miresei, avertizând-o să nu se căsătorească niciodată cu un bărbat pe care nu îl iubește. Din acest moment, neliniștea miresei crește cu fiecare clipă și totul pare sufocant: întâlnirea cu Leonardo, vedenia cu bătrâna care apare la nuntă, cioburile de sticlă și sângele care par să iasă din corpul miresei în timpul nunții, nădușeala din acel sat, totul culminând cu fuga miresei cu Leonardo.

La novia recenzie

Mi-a plăcut foarte mult felul în care au fost îmbinate simbolurile, elementele magice cu scenariul; muzica a fost, de asemenea, foarte bine aleasă, emoționând spectatorul în momentele culminante și dialogurile, poeziile rostite au fost în genul celor care îți frâng inima, dar care au o frumusețe aparte. Totodată, m-am îndrăgostit de priveliștea satului: sterp, liniștit și parcă colorat numai în nuanțe de maro și alb, iar rochia miresei și accesoriile mi-au intrat la inimă.

Un film foarte bine realizat, care face cinste cinematografiei spaniole.

Trailer-ul filmului La Novia poate fi văzut aici.

 

Sursă imagini: Cinemagia

 

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *