Film

5 filme de văzut de Crăciun

În primul rând, vă urez Crăciun liniștit, cu bucurie și colinde în suflete!

Mai jos, o listă cu 5 filme pe care le-am văzut și pe care vi le recomand cu drag să le vedeți în perioada asta tare frumoasă:

1.Little Women (1994) 

Adaptat după cartea scrisă de Louisa May Alcott, filmul prezintă povestea celor trei fiice ale doctorului March, ilustrată în preajma sărbătorii de Crăciun. Chiar dacă au dificultăți materiale, iar tatăl lor este plecat la război, cele trei fete sunt visătoare și tind să își îndeplinească aspirațiile. Fiecare fată este unică – celei mici, lui Amy, îi place să coloreze, lui Beth îi place să cânte la pian, Jo are un adevărat talent de scriitoare, iar Meg este foarte cuviincioasă și va fi prima din familie care se va căsători. Dincolo de poveștile de familie, ni se dezvăluie povești de iubire care cuceresc prin decența și inocența lor. Mi-au mai plăcut, de asemenea, decorul și vestimentația actorilor. Dacă v-a plăcut Mândrie și prejudecată sau Jane Eyre, consider că și acest film va fi pe gustul vostru.

Regizat de Gillian Armstrong, filmul are în distribuție actori ca Winona Ryder, Gabriel Byrne, Kirsten Dunst, Susan Sarandon.

Trailer-ul filmului Little Women poate fi văzut aici.

2.The Christmas Secret (2014)

Christine Eisley este o tânără mamă divorțată care se mută într-un mic orășel din Wilsonville, departe de fostul său soț, Brad. Însă, acesta este determinat să își ia înapoi copiii, pe Hayley și Zach, cu toate că până atunci nu arătase interes față de ei, nu le-a plătit nici chiar pensia alimentară. Brad încearcă cu tot dinadinsul să își atingă țelul, legându-se de orice întâmplare nefericită din viața lui Christine (pierderea locului de muncă, neputința de a le asigura un loc sigur în care să stea, un mic accident al fiicei lor).

Un alt personaj, Jason, este concediat și ajunge să lucreze pentru magazinul bunicilor săi în care comercializează produse, cadouri în spiritul Crăciunului. Bunica acestuia suferă un infarct, iar Christine este cea care o salvează, situație care o face pe aceasta să își dorească să o cunoască pe salvatoarea sa. Jason este cel care pleacă în căutarea ei. În drumul său, o întâlnește pe Christine, aceștia au mai multe dialoguri, amândoi simt apreciere unul față de celălalt, dar Jason nu își dă seama că ea este cea căutată, fiind încurcat de numele Rosemary care apare pe șorțul acesteia atunci când lucrează.

Filmul mi-a plăcut fiindcă a reușit să creeze o atmosferă de sărbătoare, povestea este țesută din miracole, vedem secvențe în care apar magazine împodobite de luminițe, copiii lui Christine sunt fascinați de cadourile pe care Moș Crăciun ar putea să le aducă acestora, iar personajele își petrec timpul în sânul familiei.

Filmul este o adaptare după cartea lui Donna VanLiere și este regizat de Norma Bailey. Din distribuție fac parte actori ca Bethany Joy Lenz (Christine), John Reardon (Jason), Greyston Holt (Brad).

Mi-a plăcut un citat care spune că o stea este un semn că mereu există o cale și atât timp cât aceasta strălucește, ea reprezintă o speranță.

Trailer-ul filmului The Christmas Secret poate fi văzut aici.

3.Ho ho ho (2009) 

Filmul reușește să ne inducă în starea specifică sărbătorii de Crăciun prin atmosfera veselă, prezentându-ne peripețiile unui băiat de 8 ani adus de mama sa la mall pentru a-i cumpăra un cadou de Crăciun. În timp ce aceasta așteaptă niște mecanici pentru a-i repara mașina, Iancu merge în mall, unde dă peste o gașcă de Moș Crăciuni răufăcători. Însă, unul dintre aceștia, interpretat de Ștefan Bănică Jr., îi va deveni prieten.

Mi-a plăcut că dincolo de situațiile comice arătate, ni se prezintă și poveștile de familie ale protagoniștilor: Iancu a fost părăsit de tată atunci când avea 2 ani, însă mama sa îi este aproape și îi arată afecțiunea mereu, iar noul său prieten Moș Crăciun are un băiat departe de el, în Italia. Atmosfera din mall, colindele, bradul împodobit, ninsoarea și tramvaiul pe care este pictat moșul întregesc starea de calm și voie bună specifică Crăciunului.

Trailer-ul filmului Ho ho ho poate fi văzut aici.

4.A Christmas Carol (1999) 

Adaptare a cărții lui Charles Dickens, filmul A Christmas Carol urmărește etapele din viața lui Scrooge, un bărbat avar și morocănos cu cei din jur și căruia i se dă șansa de a acționa corect în situații din trecutul său, fiind vizitat de Fantomele Crăciunului din trecut, prezent și din viitor. Este un film care îți încălzește inima, care te face ca odată cu Scrooge să-ți dorești să fii mai bun.

Filmul este regizat de David Hugh Jones, iar rolul principal îl are Patrick Stewart care îl interpretează pe Scrooge.

Trailer-ul filmului A Christmas Carol poate fi văzut aici.

5.The Holiday (2006)

În regia lui Nancy Meyers și avându-i în distribuție pe Cameroun Diaz (Amanda) și Kate Winslet (Iris), filmul arată povestea a două femei care plictisite de viața monotonă, aleg să facă schimb de case într-o vacanță care se va dovedi a fi una de neuitat. Amanda se va refugia într-o casă de poveste din Marea Britanie, evadând din viața tumultuoasă pe care o are ca actriță, iar Iris va fi fericită să trăiască într-o casă spațioasă și foarte confortabilă din America. Însă, ceea ce se întâmplă nu este o simplă coincidență fiindcă acestea își vor găsi astfel partenerii de viață. Este un film care relaxează, este comic și potrivit pentru perioada de vacanță de iarnă.

Trailer-ul filmului The Holiday poate fi văzut aici.

Acestea sunt câteva din recomandările de filme de Crăciun care mi-au plăcut de-a lungul timpului. Voi la ce filme vă uitați acest Crăciun?

Sursă imagini: Cinemagia

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

9 comentarii

 1. Frumoase și inspirate filme pentru aceasta perioada ne-ai recomandat! Am văzut The holiday- chiar de 2 ori, deoarece mi-a plăcut foarte mult.
  Mi-am notat celeilalte titluri, vreau sa le vad.
  Mulțumesc!

  1. Da, The Holiday mi-a plăcut și mie foarte mult <3

 2. Mersi pentru selectie, o sa le privesc neaparat!

  1. Cu drag, sper să găsești ceva ce o să îți placă 🙂

 3. Cred ca filmul cu Stefan Banica l-am vazut si eu. Restul nu le cunosc. Anul asta m-am uitat la multe filme de copii

 4. Poate concediul acesta le voi vedea si eu, imi e dor de atmosfera de Craciun din filme.

  1. da, ar mai fi A wonderful life pe care as vrea sa il vad.

 5. Am vazut si eu doua dintre ele, iar celelalte le-am pus pe lista. Eu anul asta am apucat sa vad doar Christmas Chronicles cu cei mici.

  1. Am auzit și eu de filmul ăsta. E pe listă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *