Carte

Despre pofta nesfârșită de a citi

Noi, oamenii, suntem povești nescrise. Ne dorim să ne destăinuim, simțim nevoia să scoatem la iveală momente frumoase, frustrări, tristeți sau ne închidem coperțile lăsând ca tăcerea să imprime paginilor puncte de suspensie.

Suntem făcuți din povesti și tocmai acest lucru ne face să vrem să descoperim noi întâmplări ale altor oameni sau personaje. Cărțile sunt porțile către noi lumi în care ne pierdem, ne recunoaștem, ne refugiem. Și lasă pe vârful degetelor noastre amprenta unor povești magice.

Iubesc să citesc și uneori mi se întâmplă să resimt o pofta nesăbuită. Recunosc, nu mai am atât de mult timp liber ca în liceu, însă lectura unei cărți îmi stârnește mai mereu entuziasm, atunci când are de spus o poveste bună.

Cititul insumează, pentru mine, o serie de senzații, stări, culori…

Îmi place sa citesc seara, după ce merg la un concert cu muzică ce are sens, fiindcă creează o atmosfera speciala.

Îmi place sa citesc în parcuri, în locuri retrase din oraș și mai ales toamna. Cred că toamna e anotimpul cărților. Atmosfera ușor melancolică, un ceai de tei, frunzele care să foșnească între paginile cărților, castanele de pe alei fac din lectură o experiență senzorială și atât de poetică.

Îmi place sa citesc când plouă. Sunetul picăturilor de ploaie pe geam, mirosul proaspăt și răcoarea specifica îmi stârnesc mereu pofta de a citi. E ca un fel de refugiu, iar ploaia e ca un prieten care îți șoptește sa stai, sa îți încetinești ritmul alert și sa uiți de timp odată cu paginile intoarse una după alta.

Asociez cititul și cu un moment al zilei: dimineața. Iubesc sa stau pe îndelete, sa citesc câteva pagini și să privesc lumina care se răsfrânge peste mulțimea de povești.

Cititul este, cu siguranță, una dintre pasiunile mele la care nu as putea sa renunț niciodată. Este activitatea pe care o asociez cu emoții, cu momente și pe care o îndrăgesc atât de mult.

Iar vouă? Cum vă place să citiți?

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. Bonjour ,j’ aime votre article sur la lecture,n’ abandonnez jamais vos passions.
    C’ est ce qui nous fait avancer dans la vie,certains vous diront que c’ est impossible ,d’ autres vous diront continuer ..SUIVEZ VOTRE COEUR et si cela est vraiment impossible,vous aurez le mérite d’ avoir essayer.
    Bonne continuation .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *