Lifestyle

Cum să ne organizăm timpul mai bine

Timpul. Prieten? Dușman? În epoca agitată în care trăim, dușman ar spune unii. Însă, eu consider că timpul ne poate fi dușman, dar și prieten, iar asta depinde de felul în care ne organizăm.

Iată câteva modalități de a ne organiza timpul mai bine

  • Așadar, cum ne organizăm timpul mai bine? Consider că stabilirea priorităților reprezintă un lucru foarte important atunci când vrem să fim cât mai organizați și să profităm mai mult de timpul nostru. În afară de lucrurile obligatorii (curățenie, cumpărături, gătit, etc.), este frumos să vedem ce este important în viața noastră. Fie că e vorba de o masă îm familie sau de o ieșire cu prietenii, este bine să ne îndreptăm atenția către ei, oamenii care ne fac viața mai bună. Oricât de obosiți am fi și oricât de aplecați spre ideea că ar fi mai relaxant să ne uităm la TV sau să petrecem timp pe rețelele de socializare, totuși starea pe care o avem în preajma celor dragi ne revitalizează, iar timpul va fi astfel valorificat.

 

  • Un alt lucru care ne-ar ajuta în organizarea timpului este folosirea unei agende. Personal, am o pasiune pentru agende, îmi place să îmi notez diverse lucruri pe care trebuie să le fac în ziua respectivă și sentimentul pe care îl am după realizarea lucrurilor propuse. Îți poți nota orele dedicate pentru studiu, în sesiune, îți poți nota evenimentele la care vrei să participi, lucrurile pe care îți dorești să ți le cumperi, etc. Astfel, vei avea o viziune mai organizată asupra timpului tău.

 

  • Apoi, evitarea lucrurilor inutile ne poate scuti de irosirea timpului. Poate că ești invitat la o petrecere formală, dar tu preferi să te relaxezi acasă citind o carte, este bine să spunem „NU” atunci când trebuie. Cu toate că poate fi greu să refuzăm ceva sau pe cineva, prin alegerea cuvintelor potrivite ne putem ajuta pe noi înșine să petrecem mai mult timp cu noi înșine.

 

  • Din categoria lucrurilor pentru care trebuie să punem o limită face parte utilizarea tehnologiei. Suntem invadați de smartphone, laptop, camere foto și aplicații destinate acestora. Ele sunt cu adevărat utile, însă folosirea lor în exces nu duce la nimic bun. Petrecem ore în șir pe Facebook, Instagram, Snapchat, pe mail, iar asta ne aglomerează și ne dă senzația unei zile încărcate. Ajungem astfel să adormim târziu, iar dimineața ne găsește cu ochii obosiți și cu o nevoie acută de cafea. Ori, stabilirea timpului petrecut pe Internet ar trebui să ne ajute să mai salvăm ceva timp pentru odihna noastră zilnică.

 

  • Nu uitați de momentele de relaxare! Timpul petrecut cu noi înșine este foarte prețios. De multe ori îl neglijăm și ajungem să fim niște oameni ocupați în așteptarea weekendului. Însă, timpul cu noi trebuie folosit în fiecare zi, iar ideile de organizare a timpului de relaxare sunt multiple: o plimbare cu câinele în parc, o seară în care să ascultăm pe repeat muzica artistului nostru preferat, un episod din serialul cel nou, o carte fascinantă, câteva momente de liniște pe terasă, bucurându-ne de un fel de mâncare inedit, o seară de dans și energie, câteva exerciții sportive care să ne destreseze, etc.

 

Astfel, dacă vom ști să ne stabilim prioritățile, ne vom nota școlărește lucrurile pe care le avem de realizat în ziua respectivă într-o agendă și dacă ne vom acorda timp nouă, atunci cu siguranță ziua noastră va fi mai organizată și ne vom putea bucura de o atmosferă mai odihnitoare.

Vouă care vi se par metodele de organizare a timpului cele mai eficiente?

Sursă imagine: Pixabay

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

4 comentarii

  1. Foarte interesant articolul! Folosesc și eu metodele, doar că nu reușesc să îndeplinesc mereu chiar tot, iar în ultima vreme mă simt obosită…

    1. Mulțumesc 🙂 Te cred, uneori și eu mă simt chiar epuizată, dar asta pentru că încerc să fac foarte multe lucruri într-o singură zi. Cred că trebuie să fim mai înțelegători cu noi înșine și să nu tragem exagerat de noi. Iar felul în care ne organizăm timpul chiar contează.

  2. La mine nu functioneaza nimic, tot timpul intervin lucruri noi de facut asa ca am renuntat sa imi mai fac planuri. Ma adaptez din mers.

  3. […] mă pot salva atunci când vine vorba despre organizarea timpului , fiind un fel de memento pentru evenimentele la care îmi doresc să particip sau pentru rutina de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *