Lifestyle

Cum îți găsești un hobby potrivit pentru tine?

De multe ori, simțim nevoia ca pe lângă jobul pe care îl avem să facem și alte lucruri care dau mai mult sens vieților noastre și pe care noi le numim hobby-uri sau pasiuni.

Cum îți alegi însă un hobby care să ți se potrivească?

Iată câteva moduri prin care își poți alege un hobby ideal pentru tine:

1. Pentru început, este nevoie să îți răspunzi la câteva întrebări cum ar fi: Cum m-ar ajuta pe mine un hobby în viața de zi cu zi?, Cât sunt dispus să investesc într-un hobby?, Am suficient timp pentru hobby-ul pe care mi-l doresc?, Ce aș face chiar dacă nu aș fi plătit?

2. Cumva, hobby-ul este legat și de copilăria noastră pentru că te face să te simți liber, relaxat și de aceea, este bine să îți amintești ce îți plăcea să faci în copilărie. Mie, de exemplu, îmi plăcea foarte mult să construiesc lucruri cu piesele de tipul Lego, îmi plăcea să rezolv labirinturi și să confecționez haine pentru jucării. Ba chiar îmi imaginam cum aș putea transforma rochia mamei într-o rochie pentru păpușile mele. Dacă erai un copil creativ, este posibil ca și acum să îți placă să creezi lucruri, să desenezi sau să scrii sau orice altceva ce ține de creativitate. Dacă îți plăcea însă să vezi cum funcționează anumite lucruri, poate e bine să alegi niște hobby-uri care țin de organizare, cum ar fi să faci puzzle-uri sau să rezolvi cuburi rubice.

3. Inspiră-te de la ceilalți.

Atunci când vine vorba de hobby-uri, cei din jur sunt cu siguranță o sursă de inspirație. Mi-a plăcut întotdeauna să vorbesc cu oameni despre pasiunile lor, fie că era vorba de gastronomie, istorie și orice altceva. Întotdeauna ai ceva de învățat de la oamenii care au pasiuni și mai mult decât atât, oamenii pasionați au o sclipire frumoasă în ochi.

Diana are mai multe pasiuni: îi place să scrie, iar asta se vede foarte bine în blogul ei,  Illusion Street care merită citit. Pentru ea, scrisul este o metodă de a-și organiza gândurile, dar și de a da frâu liber imaginației, prin textele creative pe care le scrie. Totodată, este varianta old school atunci când vine vorba de filme: în timp ce mulți dintre noi alegem să ne uităm pe Netflix sau pe Internet, Diana preferă să meargă la cinema, acolo unde se poate relaxa și unde poate să trăiască în totalitate atmosfera filmului. De asemenea, îi place să citească, considerând cititul ca un antrenament mental și îi place să călătorească:

Ador să călătoresc, să descopăr, să văd, să mă destind, să mă încarc cu energie. Cel mai mult îmi plac localitățile vechi.

Nicole de la Cărți, feeling-uri și sentimente iubește să facă puzzle-uri și în același timp, este o cititoare împătimită. Îmi place cum descrie feeling-ul pe care îl are atunci când citește:

De ce citesc? Ma deconectează, văd prin ochii protagoniștilor, simt ce simt ei, etc. Apoi scriu despre ce am citit.

Mihaelei de la Sub Soare îi place să citească, să scrie, dar și să facă lucruri handmade, fiind atrasă de hârtie, culori, lipici și sclipici. Frumos! 🙂

Florentina iubește desenul și a descris pasiunea ei prin cuvinte minunate:

Pentru mine desenul reprezintă modul prin care mă pot rupe de realitate,
intrând în propria mea lume pe care am creat-o de-a lungul anilor. Mă face
să uit de tot ce se întâmplă în jurul meu și mă ajută să îmi exteriorizez mai
ușor sentimentele și gândurile pe care nu le pot transmite prin vorbe sau
gesturi. În contextul de față expresia ”fac asta de când mă știu” chiar mi se
potrivește, de când am descoperit ce este creionul, carioca, pensula, nu
m-am oprit din a explora această lume de basm. Desenam orice vedeam
sau îmi imaginam pe orice suprafață de la obișnuita hârtie de xerox până la
farfurii de unică folosință. Când desenez, mă dedic 100% trup și suflet în
ceea ce fac, chiar dacă, poate, nu am tehnica sau materialele pe care alții
le au.

Gabriela de la Cititor Necunoscut croșetează și citește:

Pentru mine croșetatul este o sursă de relaxare și de bună dispoziție, iar lucrurile croșetate se transformă invariabil în cadouri pentru cei dragi mie.

Mie personal, îmi place să realizez flori din hârtie creponată. Îmi place să simt hârtia, să aleg și să combin culorile și materialele, îmi place să caut imagini cu flori care să mă inspire și mă bucură să văd că am dat viață unei simple hârtii. Pe lângă asta, sunt pasionată de fotografie, de cărți de colorat, de călătorii, de scris, lectură și mai am altele pe listă: înot și caligrafie.

4. Fă o listă cu lucruri care îți plac sau ți-ar plăcea să le faci. Este bine ca atunci când îți alegi un hobby să te gândești la mai multe variante, de aceea poți face un brainstorming cu toate activitățile care îți vin în minte și astfel să poți avea mai multe opțiuni.

5. Începe să practici un hobby, încercând să eviți exprimările ”vreau să fac asta, dar…”. Din moment ce ai găsit ceva care ar putea fi pasiunea ta și asta te face să ai fluturi în stomac doar când te gândești la acel hobby, încearcă să practici deja acea pasiune. Este posibil ca înainte să începi, să te gândești la lucrurile care te-ar împiedica să practici un hobby. Însă, dacă acestea nu sunt o piedică adevărată, încearcă să vezi lucrurile pozitive. Poate îți place să călătorești, iar asta te face să te simți extraordinar și te gândești că banii ar fi un obstacol. Probabil, dar vor exista și argumente în favoarea hobby-ului tău: poți face economii în fiecare lună, poți găsi oferte bune. Este păcat să nu ne trăim pasiunile dacă inima noastră resimte atâta bucurie numai gândindu-se la acestea. Dacă spui da cu tot sufletul unei pasiuni, este un da autentic. În schimb, toate acele argumente contra nu reprezintă decât fricile noastre în fața unui lucru nou și a obstacolelor.

Pentru a scăpa de rutină, este important să ai un hobby, iar ceea ce e sigur e că un hobby potrivit pentru tine îți va aduce împlinire și îți va însenina chiar și zilele mai obositoare.

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

19 comentarii

 1. Fain. Cum găsesc formularul acela în care pot răspunde referitor la hobby-uri?

  1. E in Formularul de contact in partea de sus.

  2. Multumesc! 🙂

 2. Un articol foarte frumos si inspirational! Felicitari!

  1. Multumesc frumos pentru implicarea ta, mi-a placut tare mult ce ai spus 🙂

 3. Felicitari pentru articol 🙂 ! Multumesc pentru ca m-ai citat!

 4. Abia acum reușesc și eu să comentez, se pare că telefonul meu refuză cooperarea azi 🙁 Foarte reușit articolul, mi-a plăcut tare mult ce a ieșit 🙂

  1. Ma bucur ca iti place si iti multumesc tare mult pentru implicare. ❤️

   1. Eu îți mulțumesc pentru propunere 🙂

 5. Frumos articolul! Felicitări! <3

  1. Multumesc mult
   🙂

 6. Mulțumesc pentru acest articol, care arată frumusețea ta sufletească prin recunoașterea faptului că deși suntem diferiți, fiecare suflet este frumos în felul său. 💐

  1. Multumesc tare mult pentru apreciere ❤️

   1. Cu mult drag! <3

 7. […] via Cum îți găsești un hobby potrivit pentru tine? — floridincalimara […]

 8. […] unui hobby. Poți să arunci un ochi despre cum să îți găsești un hobby potrivit pentru tine aici, iar dacă ai deja unul, este momentul să îți oferi mai mult timp pentru lucrurile care te […]

 9. […] să stăm izolați, fiind nevoiți să găsim mereu câte ceva de făcut în casă sau căutând un hobby, înfruntând anxietățile zilnice…Ar trebui să învățăm că lucrurile sunt efemere, iar […]

 10. […] scris aici despre cum vă puteți găsi hobby-ul potrivit personalității voastre, însă câteva beneficii […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *