Lifestyle

Ce putem învăța de la copacii infloriți

În toată această perioadă, se pare că ne-am liniștit mai toți in casele noaste, dar cu toate acestea, suntem agitați, cu preocupări legate de sănătatea noastră, a celorlalți, legate de situația economică și așa mai departe. Totuși, natura își urmează cursul firesc și totul este calm, seren aici. Cerul este încă albastru, iar copacii oferă același tablou spectaculos ca in fiecare primăvară. De la acești copaci, putem învața câteva lucruri înțelepte.

 

Copacii înfloriți sunt efemeri. Și noi, oamenii, suntem așa. Suntem fragili și de aceea, trebuie să avem grijă de noi, prețuind fiecare clipă de frumusețe, trăind prezentul din plin.

 

 

 

Copacii înfloriți își păstrează splendoarea, în ciuda efemerității lor. Sunt ca o sărbătoare. Am putea învața de la ei să ne trăim cu grație viața, cultivând gânduri bune și sentimente asemenea pe care să le etalăm fără pudoare în marea de lume. Să ne deschidem la maxim, precum petalele florilor.

 

 

Copacii înfloriți se dezvoltă cel mai frumos atunci când se află într-un mediu prielnic. Lumina și căldura, în doze constante, sunt factorii care contribuie la deschiderea florilor lor. Precum aceștia, și noi trebuie să avem grijă de mediul înconjurător, de casa în care locuim, de mintea și de sufletul nostru, astfel încât toate acestea să fie cât mai curate și armonioase.

 

 

Copacii înfloriți renasc în fiecare primăvară. Aceasta este poate cea mai minunată lecție. Odată cu înflorirea lor, totul este mai călduros, mai viu, iar asta pentru că poartă cu ei speranța reînvierii. Deși florile li se scutură destul de repede, ei știu că urmează un ciclu la nesfârșit, arătându-ne că viața merge mai departe și că dincolo de orice iarnă grea, urmează primăvara care poartă cu ea energia unui nou început. Sensibilitate, speranță, optimism, frumusețe, prospețime, renaștere. Toate acestea caracterizează copacii infloriți, toate acestea pot fi cuvinte care să răsune ca învățăminte pentru noi toți.

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *