Lifestyle

Câteva lucruri din această săptămână (4)

Săptămâna asta a trecut atât de repede, ca multe săptămâni din ultima vreme. Însă, s-au strecurat prin ea și lucruri frumoase de care m-am bucurat.

-În weekend, am citit câteva fragmente din Bonheur d’occasion (Fericire întâmplătoare), roman scris de Gabrielle Roy, scriitoare din Canada. Pe fondul celui de-al doilea război mondial, ni se prezintă povestea unei chelnerițe, Florentine Lacasse, care lucrează de tânără pentru a-și ajuta familia săracă și nevoită să își schimbe mai mereu locuința din cauza problemelor financiare. Tânara îl întâlnește pe Jean Levesque, un client al restaurantului unde lucra aceasta. Fire independentă, urmărit de îndoieli, Jean i-l prezintă pe Emmanuel, un soldat care se va îndrăgosti foarte repede de Florentine. E o poveste de iubire, dar nu din aceea siropoasă, ci mai degrabă presărată de gânduri despre fragilitatea unei ființe, despre granițele unei iubiri, despre neputințe în iubire.

img_1157

-Pentru a continua ritmul postării ce ține de cărți, mi-a plăcut foarte mult și interpretarea poeziei lui Eminescu, Ce te legeni, de către Cătălin Josan.

Surse:

1.Youtube

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *