Film

Before I go to sleep (2014)

Adaptare a cărții lui SJ Watson, filmul Before I go to sleep (Inainte să adorm) îi are ca protagoniști pe Nicole Kidman, Colin Firth și Mark Strong. Este un thriller care te face să fii curios să te întrebi ce urmează să se întâmple în continuare fiindcă are la bază o poveste destul de captivantă.

În urma unui accident, așa cum îi relatează soțul ei, Christine nu își mai amintește nimic despre viața sa după primii 20 de ani atunci când se trezește. Filmul începe cu o scenă în care Ben îi spune că este soțul ei de 14 ani, iar secvența aceasta se repetă fiindcă în fiecare dimineață Ben trebuie să îi povestească trecutul lor.

 

Neuropsihologul Nasch, de cealaltă parte, studiază despre amnezia de care Christine suferă și o aduce pe aceasta la ședințe pentru a vedea cauza bolii sale, iar lucrul acesta se întâmplă fără ca Ben să știe. Medicul îi spune că în urmă cu 10 ani a fost găsită lângă un aeroport lovită la cap, acest lucru fiind atestat de un raport medical.

La un examen RMN, i se arată mai multe fotografii dintre care cea în care apare Claire îi atrage atenția. Ben îi spune că această prietenă a plecat după 2 ani de la accident în Canada, ferindu-se să îi dea mai multe detalii sub pretextul că o protejează în acest fel.

Într-una din obișnuitele zile, Christine își amintește că are un fiu, Adam, despre care Ben îi spune că a murit de meningită la opt ani. O altă amintire care revine este numele bărbatului care i-a făcut rău în acea seară în care a fost rănită, este vorba de un anume Mike. Lucru ciudat, fiindcă pe ecusonul doctorului Nasch apare acest nume, ceea ce îi stârnește îndoiala Christinei. Chiar în acel moment, își amintește că el i-a făcut rău dar doctorul îi spune că e vorba doar de niște false amintiri care o ajută să umple golurile sale. Cu toate acestea, Christine continuă să aibă încredere în el și mai află de la el că Ben, de fapt, a divorțat de ea în urmă cu 4 ani. Se întâlnește și cu prietena sa, Claire, care îi povestește că Ben a iubit-o mereu dar a părăsit-o pentru a avea grijă de băiatul lor care era speriat de boala mamei sale și îi mai dezvăluie despre trădarea Christinei față de Ben. Când Christine decide să îi dezvăluie lui Ben faptul că îl vede pe doctorul Nasch de ceva timp și astfel a aflat despre ce s-a întâmplat în trecut, faptul că îl iubește pe Ben și știe că a greșit față de el, ce va face Ben? Interesant ceea ce urmează.

Pe tot parcursul acestei căutări, Christine simte alinare în brațele doctorului Nasch, îndoindu-se de soțul său dar totodată, arată afecțiune față de Ben fiindcă amândoi au suferințe comune (pierderea copilului, îndeosebi) dar și anii lor fericiți și totodată faptul că Ben nu a părăsit-o. Dar până la urmă care este adevărul? Cine este Ben? Poate ea avea încredere în el sau în doctorul Nasch? A fost un accident ceea ce s-a întâmplat în trecut sau mai degrabă, cine i-a făcut rău în urmă cu 10 ani? Sunt câteva întrebări care își conturează răspunsul pe parcursul filmului care reușește să își mențină misterul și să te captiveze până la capăt.

Puteți vedea trailer-ul filmului Before I go to sleep aici.

Sursă imagini:

Cinemagia

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. Filmul e foarte fain. L-am văzut de doua ori 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *