Lifestyle

5 moduri de împachetare a cadourilor

Împachetarea cadourilor este o tradiție asiatică

În China Antică, în secolul II î.Hr. se folosea hârtie de împachetat cadouri făcută din fibre de bambus și paie de orez. Ulterior, în Coreea (57 i.Hr.-668 d.Hr.), era utilizată o pânză din mătase numită bojagi. În Japonia, din secolul XVII, se împachetau cadouri cu țesăturile lor tradiționale printr-o metodă numită furoshiki. Occidentalii însă, au început să împacheteze cadouri în secolul XIX.

Astfel, oferirea unui cadou împachetat cu multă inspirație nu va deveni niciodată desuet, păstrându-se această tradiție care începe chiar din Antichitate.

Sărbătorile sunt un prilej de bucurie și o ocazie de a ne reconecta cu cei dragi. Pentru a le arăta că ne-am gândit la ei, alegem, mai ales de Crăciun, să le aducem cadouri care pot deveni de poveste atunci când sunt însoțite de un mesaj și sunt împachetate cu atenție și bun gust.

5 moduri de împachetare a cadourilor de Crăciun

Iată câteva moduri de împachetare a cadourilor care, cu siguranță, îi va uimi pe cei care le vor primi prin simplitatea și delicatețea lor.

 • Adaugă un con, un glob sau o crenguță de brad care va da un ton festiv cadoului
 • Personalizează cadoul în funcție de pasiunile celui căruia i-l dăruiești. Poți folosi ștampile sau poți colora tu hârtia într-o tematică anume (figuri geometrice, fructe, buline, steluțe, etc.)
 • Lipește o fotografie artistică care îți place. De exemplu, o fotografie cu Turnul Eiffel sau cu oameni la patinoar în alb și negru, ceea ce îi va da un aspect inedit. Poți pune, de asemenea, o etichetă cu un scurt mesaj/urare 🙂
 • Adaugă flori presate, din hârtie sau naturale pentru un aspect vintage și original
 • Creează un ciucure din ațe colorate pentru un cadou vesel 

 

Sia, Everyday is Christmas

Să aveți sărbători de poveste cu daruri inspirate! 🙂

 

Surse:

 1. Youngmin Lee
 2. Carryology
 3. Sia-Everyday is Christmas
 4. Pixabay
 5. Pixabay
 6. Pixabay
 7. Green Wedding Shoes
 8. Giochi di Carta
 9. Anastasia Marie
 10. White house crafts
 11. Monika Hibbs
 12. Pink Frilly
 13. Le Blog de Madame C

 

Flori din călimară

Numele meu este Laura, iar Flori din călimară este locul în care mă simt liberă, făcând ceea ce mă pasionează: scriu despre lifestyle, cinema, literatură și călătorii. Numele blogului este unul sugestiv, intenția mea fiind ca prin articolele pe care le scriu, să transmit, pe lângă lucruri utile, frânturi de frumusețe, senin, optimism și povești faine.

Dacă doriți să îmi scrieți, puteți folosi formularul de mai jos sau să îmi trimiteți un e-mail pe crihan.laura@gmail.com .

S-ar putea să-ți placă și...

4 comentarii

 1. Ce frumos, mai că-ți vine să nu le deschizi 🙂

  1. Da, ți-e milă să le deschizi 🙂

 2. Wooow, ce frumos sunt ambalate. Chiar as vrea sa stiu si eu sa le impachetez asa frumos.

  1. Într-adevăr, si mie mi-au atras atenția. 💛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *